Απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλκιβιάδη Στεφανή στους Λειψούς από τουρκικά F-16

File Photo: Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό στους Λειψούς έγινε στόχος, αρχικά για τους ελεγκτές των τουρκικών ραντάρ και στη συνέχεια για τους πιλότους της γείτονος. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, με τον Αλκιβιάδη Στεφανή να γίνεται γι’ ακόμη μια φορά μάρτυρας των τουρκικών προκλήσεων στο Αρχιπέλαγος.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό στους Λειψούς έγινε στόχος, αρχικά για τους ελεγκτές των τουρκικών ραντάρ και στη συνέχεια για τους πιλότους της γείτονος.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η παρουσία Στεφανή στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα, «ερεθίζει» τ’ αντανακλαστικά της Άγκυρας, όμως το ίδιο συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που οποιοδήποτε Ελληνικό ελικόπτερο πετά στην περιοχή.

  • Αυτή τη φορά η απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε στον Αλκιβιάδη Στεφανή ξεκίνησε λίγα λεπτά την προσγείωση στο νησί των Λειψών. Τα τουρκικά f-16 πέταξαν πάνω από το ελικόπτερο με αρκετή υψομετρική διαφορά, ενώ όταν το ελικόπτερο πήρε θέση προσγειώσεως στο ελικοδρόμιο στους Λειψούς, σε ελάχιστα λεπτά έγινε η υπερπτηση στα 3.100 πόδια.
  • Στους γείτονες ίσως δεν άρεσε και η πρωινή πτήση Ελληνικών F-16 στα Δωδεκάνησα, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της απόφασης ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελληνική επικράτεια. Γι’ αυτό τον λόγο μετέβη και ο υφυπουργός στους Λειψούς.

Αν και οι γείτονες δεν συνηθίζουν Σαββατοκύριακο να πετούν και να προκαλούν στον Αιγαίο, αυτή τη φορά προχώρησαν αρχικά σε κλήσεις δια ασυρμάτου προς τους πιλότους του ελικοπτέρου που μετέφεραν τον υφυπουργό, λέγοντάς τους ότι πλησιάζουν σε τουρκικό fir.

Αμέσως παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος από το ελικόπτερο και τέλος έκαναν την υπέρπτηση. Επιπροσθέτως οι τούρκοι πιλότοι λίγες ώρες αργότερα προχώρησαν και στην δεύτερη υπέρπτηση που έγινε στη Ρω, η οποία κατοικείται από την Ελληνική φρουρά τμημάτων Εθνοφυλακής του Στρατού Ξηράς.

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών “με το καλημέρα” στο Αιγαίο: Πέταξαν πάνω από Λειψούς και Ρω

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: