Από τον Οζερσάι έμαθα για οδοφράγματα υποστηρίζει ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί

File Photo: Ο τέως ηγέτης του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε Στροβίλια και Λιμνίτη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του παράνομου ψευδο-“υπουργικού” μια τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί, ούτε συζητηθεί.

Σε γραπτή δήλωση εξηγεί ότι έγινε η συνεδρίαση παρουσία του και όταν ολοκληρώθηκε αυτός έφυγε. Εξήγησε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία ελέγχου και δεν λήφθηκε καμία απόφαση να κλείσει οποιοδήποτε οδόφραγμα.

Ανέφερε μάλιστα πως ο ίδιος θεωρούσε εξ αρχής πως οι δύο κοινότητες πρέπει να δρουν μαζί για το τι είδους προφυλάξεις θα πρέπει να ληφθούν στα οδοφράγματα, σε επιστημονική βάση. Ο Ακιντζί είπε ότι στη συνεδρίαση του παράνομου ψευδο-“υπουργικού” κατέθεσε προτάσεις και εισηγήσεις από οργανώσεις υγείας και εμπειρογνώμονες, αναφέροντας ότι το θέμα του κορωνοϊού αφορά όλο τον κόσμο και είναι μια παγκόσμια απειλή.

Όπως είπε, άκουσε για το μέτρο του κλεισίματος των οδοφραγμάτων από τον παράνομο “ΥΠΕΞ” Οζερσάι, που προέβη σε δήλωση.

Σύμφωνα με τον Ακιντζί η απόφαση για το κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων ήταν μονόπλευρη και αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού.

“Η επανάληψη της στάσης που έχουμε επικρίνει από το (παράνομο)`υπουργικό συμβούλιο` δεν ήταν σωστή εξέλιξη. Πρέπει να αναπτύξουμε μια κουλτούρα κοινής δράσης σχετικά με αυτό το θέμα που αφορά και τις δύο πλευρές”, ανέφερε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για ενότητα και αλληλοκατανόηση, στάση ευθύνη και αποφυγή πανικού για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακόμη τρία κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: