Από την Τρίτη ξεκινά ο σχεδιασμός για εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας

File photo: ΚΥΠΕ




Μετά τις σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης για πρόσθετα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει αναπροσαρμόσει το σχέδιο ανάπτυξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο σχετικός σχεδιασμός του ΥΠΠΑΝ, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων για το προσωπικό που έχουν ανακοινωθεί, ξεκινά από την Τρίτη, 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει εξουσιοδοτηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να εκπονήσει πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες για το διάστημα κατά το οποίο αναστέλλεται η φοίτηση στα σχολεία, “με στόχο, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, να συνεχίσουμε να παρέχουμε εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων”.

Με δεδομένα τα εξ ανάγκης αυστηρότερα μέτρα προστασίας, η χρήση τεχνολογικών δυνατοτήτων, που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αντί της ενημέρωσης που είχε προγραμματιστεί να γίνει στα σχολεία τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες από τη Διεύθυνση του σχολείου τους, από την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Το προσωπικό που εργάζεται στο ΥΠΠΑΝ θα ενημερωθεί για τη νέα οργάνωση των εργασιών στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και τις πρόνοιες προστασίας όσων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες υγείας ή πρέπει να τύχουν διευκολύνσεων ως γονείς, αύριο Δευτέρα, 16 Μαρτίου.

Ο Υπουργός Παιδείας θα απευθυνθεί στους γονείς και τους μαθητές/μαθήτριες με σχετικό μήνυμα που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Κλείνουν όλα στην Κύπρο από τη Δευτέρα: Καφετέριες, μπαρ, θέατρα, επιχειρήσεις εστίασης: Τι εξαιρείται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: