Από την Πέμπτη αναμένονται νέες ποσότητες αντισηπτικών: “Μάχη” στα σούπερ μάρκετ

File Photo: Price increases were also recorded in the so-called household basket. ANA – MPA/EVANGELOS BOUGIOTIS




Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Χαλκηδόνα επισκέφτηκε το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποφυγής συνωστισμού λόγω κορωνοϊού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιθεώρησε τον χώρο του σούπερ μάρκετ και φτάνοντας στα ράφια όπου βρίσκονται τα αντισηπτικά των οποίων η ζήτηση έχει εκτοξευτεί και διαβεβαίωσε ότι έως την Πέμπτη θα υπάρξει πλήρης ομαλότητα.

  • «Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία». «Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Ο διευθυντής του καταστήματος, έδειξε στον υπουργό την κάρτα με την οποία θα γίνεται η είσοδος στο κατάστημα.

Ο αριθμός των πελατών καθορίστηκε με βάση την διαίρεση των τετραγωνικών του καταστήματος με τον αριθμό δέκα. Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

Στο μεταξύ ο συνωστισμός καλά κρατεί. Η εικόνα που τα λέει όλα είναι από το πρωί της Δευτέρας έξω από σούπερ μάρκετ. Δεκάδες πολίτες έχουν στηθεί ήδη στην ουρά και περιμένουν τη σειρά τους για να εισέλθουν.

Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και με ζωντανή εικόνα που μετέδωσε το Open TV οι καταναλωτές άδειασαν ήδη μέσα σε ένα λεπτό (!) τα αποθέματα σε αντισηπτικά!

Με πληροφορίες από skai.gr και OPEN TV

Δύσκολες οι επόμενες 2-3 εβδομάδες: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, φόβοι και για άλλους νεκρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: