Απαγόρευση σε συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης για τον κορωναϊό

File Photo: O Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής ζητάει από τις επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν να τηρούν αυστηρά μετρά ασφαλείας. EPA, PANTELIS SAITAS




Την απαγόρευση και περιστολή των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή  του Alhpa.

«Εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, με την έννοια ότι θα προχωρήσουμε σε μία απαγόρευση ή περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Αυτό θα γίνει γιατί «δυστυχώς η σύσταση “Μένουμε στο Σπίτι” ακολουθείται μεν από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αλλά όχι από όλους και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Και πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα, η οποία έρχεται και μαζί με την ατομική ευθύνη και μαζί με τη συλλογική ωριμότητα.

Εάν δεν υπάρξουν βήματα τέτοια, που να δείχνουν ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει πραγματικά το “Μένουμε στο Σπίτι” θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Την καθολική απαγόρευση δεν την εξετάζουμε, αλλά τον περιορισμό των συναθροίσεων τον εξετάζουμε και θα προχωρήσουμε σε αυτό σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

“Θα αντέξουμε περισσότερες μέρες στο σπίτι”, λέει καθηγητής Πληροφορικής του ΑΠΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: