Ανοικτό από Γεραπετρίτη το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια σε «ύστερη φάση»

File: Σε ύστερη φάση θα εξεταστεί πιθανό κλείσιμο όλων των αεροδρομίων δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης. EPA/MADE NAGI
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά του κορωναϊού στη χώρα, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας  πάντως ότι πρόκειται για μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.  Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα.

Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal