Ανοικτές το Σάββατο σε Λάρνακα και Λευκωσία και με συγκεκριμένα μέτρα, οι λαϊκές αγορές

Φιλελεύθερος




Κανονικά θα λειτουργήσουν το Σάββατο 21 Μαρτίου, παρά τους περιορισμούς, οι Λαϊκές Αγορές στη Λευκωσία (χώρος στάθμευσης ΟΧΙ και Αγίου Αντωνίου) και στη Λάρνακα (χώρο στάθμευσης Ζουχούρι.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σε επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους και δεδομένου ότι το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Υγείας επιτρέπει τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών μόνο για αύριο, Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί κανονικά η Λαϊκή Αγορά στον χώρο στάθμευσης Ζουχούρι στη Λάρνακα».

  • Η λειτουργία της Αγοράς θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους.

Ειδικότερα «θα υπάρχει έλεγχος αριθμού ατόμων που θα παρευρίσκονται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς και απολυμαντικά και γάντια μιας χρήσης, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά όλοι ανεξαιρέτως. Οι παρευρισκόμενοι στην Λαϊκή Αγορά θα πρέπει να διατηρούν το ένα μέτρο απόστασης ασφάλειας μεταξύ τους».

  • Σημειώνεται ότι στον χώρο της Αγοράς θα παρευρίσκεται προσωπικού του Δήμου Λάρνακας το οποίο θα επιβλέπει ώστε να εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα που θα ληφθούν.

Όσον αφορά τη λειτουργία της Αγοράς τα επόμενα Σάββατα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας ανάλογα με τις αποφάσεις του κράτους.

Ο Δήμος Λευκωσίας με ανάρτηση του στο Facebook θα πραγματοποιηθούν κανονικά η Δημοτική Λαϊκή Αγορά στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης παρά το ΌΧΙ και η Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου. Tις επόμενες μέρες θα ενημερώσουμε το κοινό εκ νέου για τη λειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι Λαϊκές Αγορές έκλεισαν στα πλαίσια των μέτρων που εξήγγειλε η Ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από philenews

Επαναπατρίστηκαν 421 άτομα την Παρασκευή, αναμένονται άλλα 439 το Σάββατο από ΗΒ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: