Αναβολή εκλογών στην πολιτεία του Οχάιο: Αφορά την εσωκομματική ψηφοφορία των Δημοκρατικών

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς ακύρωσε την ομιλία του στο Οχάιο. EPA, DAVID MAXWELL




Ο κυβερνήτης του Οχάιο Μάικ ΝτεΓουάιν αποφάσισε να αναβληθεί η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επικαλούμενος την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, αψηφώντας δικαστική απόφαση που απέρριπτε τη σχετική ομαδική προσφυγή πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

Οι πολιτειακές αρχές άσκησαν έφεση στην απόφαση του δικαστή, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας, η Μέλανι Αμάτο.

Πέρα από το Οχάιο, η Φλόριντα, η Αριζόνα και το Ιλινόι κανονικά πρόκειται να διεξαγάγουν ψηφοφορίες σήμερα.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμενόταν να επικρατήσει με άνεση και στις τέσσερις πολιτείες, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Η νίκη του σε αυτές τις αναμετρήσεις θα του έδινε προβάδισμα πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί από τον μοναδικό εναπομείναντα αντίπαλό του, τον δημοκρατικό σοσιαλιστή γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Το Οχάιο, κατά τον κυβερνήτη ΝτεΓουάιν, ελπίζει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών να διεξαχθεί στις αρχές του Ιουνίου.

Τζόρτζια, Λουιζιάνα και Κεντάκι ανέβαλαν ήδη τις εσωκομματικές διαδικασίες, που προγραμματιζόταν να διεξαχθούν την 24η Μαρτίου, την 4η Απριλίου και τη 19η Μαΐου αντίστοιχα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Τι είπε στο γιο του; Οι “κατευθυντήριες γραμμές” του Τραμπ για να αντιμετωπίσει τον ιό: Αρνείται να “κλείσει” τη χώρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: