Αναβλήθηκαν για το 2022 οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας

Η αναβολή των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν οφείλεται κυρίως στην αναπροσαρμογή της ημερομηνίας διεξαγωγής εντός του Ολυμπιακού ημερολογίου. Φωτογραφία, πηγή , ΚΥΠΕ
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην αναβολή για το 2022 των Μεοσγειακών Αγώνων του Οράν της Αλγερίας, η οποία όπως αναφέρει επηρεάζει άμεσα την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ICMG) και η κυβέρνηση της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για ένα χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες που επρόκειτο να διοργανωθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2021, κατόπιν αιτήματος της ICMG.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ICMG, αυτή η υπεύθυνη απόφαση έγινε από τα δύο μέρη μετά από διαβουλεύσεις και διεξοδική αξιολόγηση των τωρινών συνθηκών σε όλο τον κόσμο, που επηρεάστηκαν έντονα από την άνευ προηγουμένου εξάπλωση της πανδημίας COVID-19. Οι συνθήκες αυτές προκάλεσαν ήδη την αναβολή πολλών διεθνών αθλητικών γεγονότων, με σημαντικότερους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες αναπροσαρμογές στη συνέχεια.

Η αναβολή των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν οφείλεται κυρίως στην κοινή επιθυμία να αναπροσαρμοστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εντός του Ολυμπιακού ημερολογίου, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η δυναμική τους, καθώς και να προστατευθεί η υγεία των αθλητών αφενός και να εξασφαλιστεί η βέλτιστη προετοιμασία τους για ένα πολυεθνικό αθλητικό γεγονός, από την άλλη.

Κοινός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στην Αλγερία και το Οράν να προσφέρουν σε ολόκληρο το Μεσογειακό Αθλητικό Κίνημα μια λαμπρή έκδοση των Μεσογειακών Αγώνων το 2022.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων «Οράν 2022», θα ανακοινωθούν σύντομα, μετά από διαβούλευση με την ICMG με την Οργανωτική Επιτροπή.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal