Αναβάλλεται η εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο και όλες οι εκδηλώσεις της ομογένειας στη Νέα Υόρκη

File Photo: Παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




To Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση, το βράδυ της Πέμπτης, την αναβολή της εθνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο στις 29 Μαρτίου, εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία και το Δήμο Νέας Υόρκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την απόφαση ανακοίνωσαν αργότερα, στην προγραμματισμένη πανομογενειακή συγκέντρωση, ο Προεδρεύων της επιτροπής παρέλασης Βασίλης Γουρνέλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, σημειώνοντας ότι λήφθηκε με βαριά καρδιά.

  • Εκτός της παρέλασης αναστέλλονται κι όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται σε επαφή με την αρμόδια επιτροπή εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Υόρκης, για να δουν αν μπορεί να γίνει κάποια στιγμή το Μάιο.

Να σημειωθεί ότι ήδη είχε ακυρωθεί από την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας η άφιξη των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Εκτός της Νέας Υόρκης έχει ανακοινωθεί η ματαίωση της παρέλασης στη Βοστώνη και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.

Την Πέμπτη με ηλεκτρονικό μήνυμα ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε για την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 18 Μαρτίου δεξίωσης του Προέδρου Τραμπ προς τιμή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/Νέα Υόρκη

Κλείνουν τα θεματικά πάρκα της Disney – Disneyland και California Adventure- στην Καλιφόρνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: