Αναστέλλει την λειτουργία κατηχητικών και δραστηριοτήτων η Ιερά Σύνοδος-“Λιτές” οι λειτουργίες

File Photo: Μητροπολίτες συμμετέχουν στην Συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. AΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Να αναστείλει την λειτουργία των κατηχητικών, των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών και να αναβάλλει εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες και να σταματήσει τα σισίτια και να διανέμει πακέτα-γεύματα για τις δύο επόμενες εβδομάδες αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως γράφει το Έθνος, κατά τη σημερινή Συνεδρίασή της και στο πλαίσιο της προχθεσινής αποφάσεώς της (9.3.2020) περί της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, αποφάσισε, τις δύο επόμενες εβδομάδες (11 έως και 29 Μαρτίου 2020):

– Να ανασταλεί η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ως και να αναβληθούν οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή, ενώ προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί.

– Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., και να μην επιτρέπονται επισκέψεις σε όλες τις κλειστές εκκλησιαστικές δομές των ορφανοτροφείων, των μονάδων ΑΜΕΑ, των Γηροκομείων κ.ά., όπως και να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα που αφορούν σε αυτές τις δομές, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους δημοσίους υπευθύνους φορείς.

– Οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν για το κοινό, μόνο για μία ώρα ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες.

– Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν υπό την μορφή της διανομής των πακέτων-γευμάτων και όχι της σίτισης εντός των σχετικών δομών.

– Να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας την σύνταξη καταλόγου οδηγιών των απαιτουμένων μέτρων για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Εκκλησίας και την διά των Ιερών Μητροπόλεων αποστολή τους σε αυτά προς άμεση εφαρμογή.

  • Η ΔΙΣ προτρέπει τους αρχιερείς όπως οι τοπικές εορτές τελούνται λιτώς, μόνον με την παρουσία του οικείου αρχιερέα κατά την περίοδο αυτή.

Επίσης τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τέλος, η ΔΙΣ επιβεβαιώνει την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών.

Αναστολή λειτουργίας επιμορφωτικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Κατόπιν εισηγήσεως της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών και ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρμόδιος φορέας για την παροχή της δια βίου μάθησης στον χώρο της Εκκλησίας, αναστέλλει τις εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές δραστηριότητές του από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού στην Ελλάδα: Στα 99 συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: