Αυστρία και Πολωνία στέλνουν ειδικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες στον Εβρο

File Photo: Συνοριοφύλακες στον Εβρο στέλνουν Αυστριακοί και Πολωνοί. EPA/DIMITRIS TOSIDIS




Αστυνομικούς στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο στέλνουν Αυστρία και Πολωνία, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» , η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα 100 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της πολωνικής αστυνομίας, ενώ δήλωσε διατεθειμένη να διαθέσει και επιπλέον δύναμη, εάν αυτό ζητηθεί.

Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία προχωρεί, κατά την ίδια πηγή, προχωρεί και η Αυστρία. Κατόπιν συνεννόησης με Ελληνες αξιωματούχους, η κυβέρνηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή στον Εβρο 13 στελεχών από τις ειδικές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς που υποδέχεται σήμερα στη Βιέννη τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε προαναγγείλει ήδη από την Κυριακή την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Στον Εβρο βρίσκονται από χθες και οι 22 Κύπριοι αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης, ύστερα από συμφωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην πολυεθνική δύναμη πρόκειται να προστεθούν την Τετάρτη και οι 100 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες που αναμένεται να έρθουν υπό την ομπρέλα του Frontex, όπως αποκάλυψε στην «Κ» ο επικεφαλής του οργανισμού Φαμπρίς Λετζερί. Ολοι οι ξένοι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

ΕΚΑΜ από την Αθήνα ενισχύουν τις ειδικές δυνάμεις στον Έβρο: Η «Polis Ozel Harekat», ο ένστολος Τουρκικός διακινητής μεταναστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: