Άδεια 15 ημερών σε εργαζόμενους γονείς, μετά από την ανακοίνωση για κλειστά σχολεία, εξετάζει η κυβέρνηση

File Photo: ΚΥΠΕ,ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ειδικό σχήμα αδειών για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία που κλείνουν εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για άδεια 15 + 15 ημέρων, δηλαδή έως 15 ημερών στη μητέρα και έως 15 ημερών στον πατέρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς μετά το λουκέτο στα σχολεία λόγω κοροναϊού.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα με βάση το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική άδεια του εργαζόμενου (αυτή θα είναι η συνεισφορά του εργαζόμενου στο μέτρο) ενώ το υπόλοιπο τμήμα της άδειας θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος. Οι ημέρες της άδειας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες.

Νωρίτερα, ότι κλείνουν όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα Πανεπιστήμια λόγω κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να κλείσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ-Γιάννης Φώσκολος

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για 14 ημέρες (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: