À la guerre comme à la guerre: Όλα τα μέσα είναι καλά για την πιο αποτελεσματική προστασία μας από μια Τουρκία ύπουλη και βάναυση

File Photo: Δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, στις Καστανιές Έβρου, Σάββατο 07 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Του ΚΡΕΣΕΝΤΣΙΟ ΣΑΝΤΖΙΛΙΟ (*)

Τη 1η Μαρτίου 2020 είχαμε επισημάνει – ίσως και να ‘μασταν οι πρώτοι – πως η Τουρκία είχε κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα, «ασύμμετρο» τον ονομάσαμε, ενώ αργότερα άλλοι αναλυτές τον είπαν «υβριδικό», και πολύ σωστά.

Από τότε η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα σε επίπεδο ΟΗΕ, απ’ ό, τι ξέρουμε.

Περιμέναμε μια ογκώδη διπλωματική «επίθεση» της Ελλάδας στα πλαίσια του διεθνούς οργανισμού με όλο το υλικό που διαθέτει και το οποίο σαφώς αποδεικνύει τις συνεχείς επιθετικές επεμβάσεις τουρκικών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα του Έβρου με πράξεις δολιοφθοράς και απόπειρες καταστροφής ελληνικών αμυντικών έργων μέσα σε ελληνικό έδαφος.

Με φανερή υποβοήθηση των λαθρομεταναστών να ανοίξουν περάσματα στα ελληνικά φράγματα για να μπουν στην Ελλάδα με τη βία, «μετανάστες» που μόνο Σύριοι δεν είναι, αλλά Αφγανοί, Μαροκινοί, Πακιστανοί, Γκανέζοι, Σομαλοί, Σενεγαλέζοι και άλλων τόσων αφρικανικών φυλών, ως και Τούρκοι, πιθανόν για τα ελληνικά μετόπισθεν,

Με στρατιωτική βία σε λαθρομετανάστες να κατευθυνθούν προς τα ελληνικά σύνορα και να μην επιστρέψουν πίσω:

  • Περιμέναμε και ακόμη περιμένουμε η Ελλάδα, μέσω του ΟΗΕ, να γνωστοποιήσει σε όλο τον κόσμο την αληθινή κατάσταση σε Έβρο και θάλασσα και να κοντράρει με ντοκουμέντα αληθινά όλα τα fake news και την ψεύτικη τουρκική προπαγάνδα που κατακλύζει το διαδίκτυο.

Και τί γίνεται λοιπόν στη πραγματικότητα; Η Ελλάδα διαθέτει ένα ογκώδες, βασικό υλικό (οπτικοακουστικό) για να βάλει διεθνώς στο σκαμνί τη Τουρκία, ενώπιο όλου του κόσμου (να το δουν όλοι στη Γενική Συνέλευση, αλλά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας), και τί κάνει; αδρανεί αδικαιολόγητα, παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας σιωπώντας!

Γιατί; Μια λεπτομερής εξήγηση είναι αναγκαία και απαραίτητη. Γιατί δεν κάνει τίποτα;!

Η κατάσταση στον Έβρο είναι πολύ δύσκολη, κρίσιμη θα έλεγα με την Τουρκία όλο και πιο πολύ να πιέζει, να «πηγαίνει γυρεύοντας», να προκαλεί απροκάλυπτα, να συντηρεί και να διευθύνει μια και δυο »μεραρχίες» αφρικανούς και ασιάτες μουσουλμάνους οι οποίοι, με την όλο και περισσότερη καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών λόγω της άνοιξης που έρχεται…

Χωρίς να ξεχάσουμε και να αμελήσουμε το ενδεχόμενο ο Βούλγαρος Μπορίσοβ, εκβιαζόμενος με επέλαση χιλιάδων λαθρομεταναστών, να θελήσει να βοηθήσει τον Ερντογάν μειώνοντας την ροή των νερών του Έβρου, μπορούν να γίνουν όλο και περισσότερο αφηνιασμένοι, ίσως και ντοπαρισμένοι απ’ τους Τούρκους με τα φαγητά και νερά που τους δίνουν, επομένως και περισσότερο βίαιοι και επιθετικοί, άγριοι – και, ποιος ξέρει;, ίσως και οι Τούρκοι να τους προμηθεύουν κιόλας και όπλα για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών, αστυνομικών και πολιτών!

  • Την ίδια δριμεία καταγγελία που περιμένουμε να κάνει επιτέλους η Ελλάδα στον ΟΗΕ, περιμένουμε να γίνει και στην ΕΕ`, μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία να μείνει έξω από ό, τι συμβαίνει στον Έβρο και στο ανατολικό Αιγαίο.

Μου φάνηκε πως άκουσα τον Ζοζέπ Μπορέλ, εκπρόσωπο ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, να αναφέρεται σε μια δυνατότητα ευρωπαϊκής (κοινοτικής) στρατιωτικής παρουσίας στον Έβρο, στο πλάι των ελληνικών δυνάμεων: «ελπίζει», είπε, «ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να στείλουν στρατό στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», μάλλον για να σταματήσει ένα πιθανό νέο κύμα παράνομων «προσφύγων», που μόνο πρόσφυγες δεν àϊείναι, όπως είπαμε παραπάνω.

Αυτό δεν μπορεί να είναι απλά μια ευχή. Αυτό πρέπει να είναι και να γίνει μια γρήγορη πράξη κοινοτικής αυτοάμυνας και αντίδρασης/αντίστασης σε έναν πραγματικό πόλεμο που ο Ερντογάν εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.

Η Ελλάδα πρέπει – και δικαιούται – να απαιτήσει απ’ την ΕΕ να στείλει στον Έβρο στρατιωτικές δυνάμεις σε βοήθεια και ενίσχυση των αντίστοιχων ελληνικών για να υπερασπιστούν τα κοινοτικά εξωτερικά σύνορα που απειλούνται από μια πλημμυρίδα λαθραίων, παράνομων ξένων δήθεν προσφύγων, στην ουσία άκρως διαβρωτικών στοιχείων της ευρωπαϊκής ενότητας και συνοχής.

Η Ελλάδα να απαιτήσει βροντερά της στρατιωτική συνδρομή της ΕΕ για να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγούμενου σαφή τουρκική επίθεση και απειλή μιας συμπαγής εισβολής αλλόθρησκων, εξαθλιωμένων, φανατισμένων, κατευθυνόμενων και υποκινούμενων ορδών ενεργούμενων, κινητών βομβών από κάθε άποψη.

Ο Ερντογάν έχασε οικτρά στον Έβρο αλλά δυστυχώς κέρδισε αλλού: Δίχασε τον ελληνικό πολιτικό κόσμο…

  • Πιστεύω πως απλά μόνο η παρουσία ξένων στρατιωτών στον Έβρο μπορεί να «βάλει μυαλό» σε παρανοϊκούς τύπου Ερντογάν, Τσαβούσογλου, ΣοÀλού, ώστε να συνέλθουν και να βάλουν τέλος σε μια κατάσταση που λίγο θέλει για να πάει στα άκρα, με ανυπολόγιστο κακό και δυστυχία.

Να απαιτήσει λοιπόν τη γρήγορο συγκρότηση ενός μικρού ευρωπαϊκού «σώματος στρατού» πέντε/δέκα χιλιάδων στρατιωτών (μισή/ ¾ μεραρχίας) που θα ενισχύσουν μεν την ελληνική δύναμη απόκρουσης των όποιων εισβολέων, αλλά θα δείξουν δε προπαντός έμπρακτα την δυναμική κοινοτική παρουσία και αντίθεση ενάντια μιας απόπειρας παράνομης ξένης επιβολής και επικίνδυνης απειλής καταστροφικών εξελίξεων σε όλη τη Ευρώπη.

¨Οσο και να είμαστε σίγουροι για τη δύναμή μας, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια θανάσιμη εξοντωτική δοκιμασία και δεν έχει την πολυτέλεια να μην απαιτήσει την μεγαλύτερη και στρατιωτική βοήθεια και προστασία.
Εντωμεταξύ όμως, και επειδή απ’ ό, τι φαίνεται η Τουρκία θα συνεχίσει με ακόμη περισσότερες επιθετικές ενέργειες και ποιος ξέρει τί άλλο μπορεί να σκαρφιστεί, καλό θα ήταν π.χ. το μεταλλικό φράγμα που τοποθέτησε η Ελλάδα κατά μήκος του Έβρου να ηλεκτροφορηθεί σαν ένα ακόμη αναγκαίο μέτρο προστασίας και απόκρουσης κακόβουλων Τούρκων και άλλων ξένων στοιχείων.

Μια ηλεκτροφόρα πανοπλία είναι, ό, τι καλύτερο χρειάζεται για να κρατήσει μακριά οποιαδήποτε απειλή.

  • Τί θα κάνει η Τουρκία; Θα βομβαρδίσει το φράγμα από μακριά, με όλμους ή μπαζούκα; Δηλαδή θα θελήσει με πραγματικά πολεμικά μέσα να εξουδετερώσει ένα αμυντικό ελληνικό στοιχείο;
  • Μα αυτό θα είναι πια μια άμεση δήλωση πολέμου στην Ελλάδα, κάτι στο οποίο δεν νομίζω πως η Τουρκία να θέλει να φτάσει, διότι έτσι καταφανώς και διεθνώς θα εμφανιστεί σαν επιδρομέας, και δεν πιστεύω πως Ρωσία και ΗΠΑ θα το αφήσουν να γίνει..

Η Τουρκία κήρυξε έναν άτυπο πόλεμο στην Ελλάδα: όλοι το βλέπουν, όλοι το γνωρίζουν. Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως ιδιότυπο ναι, αλλά επικινδυνέστατο «πολιορκητικό κριό» την άμορφη μάζα που η ίδια στο έδαφός της εξέθρεψε και εξαθλίωσε μουσουλμάνων διαφόρων εθνικοτήτων και η ίδια κουβάλησε απ’ τα βάθη των δεκάδων χωρών καταγωγής των.

Με αυτή τη μάζα, επικουρούμενη από σύγχρονους άτακτους Τσέτες και από τακτικές και ειδικές τουρκικές μονάδες στρατού και αστυνομίας, η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα, μήπως και αυτή τη φορά έχει καλύτερη τύχη μετά από τις «παπάρες» που έφαγε στη Συρία και στη Λιβύη.

Η Ελλάδα πρέπει λοιπόν να αμυνθεί με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα που διαθέτει, διότι ευρισκόμενη υπό επίθεση ενός εχθρού, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αμυνθεί και να αποκρούσει χωρίς εξαιρέσεις μέσων τουες επιτιθέμενους τούρκους και Σία.

Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει.

  • Επομένως το ηλεκτρικό είναι κι αυτό ένα μέσο αυτοάμηνας, και κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, όταν πρόκειται να σωθεί ένας ολόκληρος λαός, ο ελληνικός, και μια ολόκληρη χώρα, η Ελλάδα!!

Ηλεκτρικό φράγμα λοιπόν, μαζί με ηλεκτρονικό φράγμα και στρατιωτικό φράγμα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

À la guerre comme à la guerre, όπως λένε οι Γάλλοι. Και, à propos, γιατί ο τόσο φίλος Macron δεν στέλνει κανένα σύνταγμα στρατού προς επιβεβαίωση του «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία»;!

*Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
Ελληνιστής, συγγραφέας

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ήλθε, είδε και απήλθε η ηγεσία της Ευρώπης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα με φόντο τον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: