“Εμφυλιοπολεμικό” κλίμα στην Κύπρο για την τουρκική λύση: Κάποιος να σταματήσει τους “Ταλιμπάν” της …ειρήνης!

Mε την εναπόθεση λουλουδιών αγάπης και εκτίμησης στον ανδριάντα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα οι εκδηλώσεις των “Ευαγορείων 2020” με αφορμή τα 63 χρόνια από τον θάνατο του παλληκαριού της ΕΟΚΑ. ΚΥΠΕ, Κ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι καυγάδες για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στην Κύπρο, ως μέτρο για αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού, αλλά και για να αποφευχθεί η είσοδος τζιχαντιστών, φίλα προσκείμενων στον πρόεδρο της Τουρκίας, στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, δείχνουν πάνω απ’ όλα ότι οι δύο «σχολές» του Κυπριακού, αλλά ειδικά οι οπαδοί της «όποιας λύσης», δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Οι λεγόμενοι “ειρηνιστές” έγιναν ξαφνικά …«Ταλιμπάν» ξεπερνώντας και τους ψεκασμένους εθνικιστές! Γίνονται σιγά-σιγά χειρότεροι και από τους Ελαμίτες. Πρέπει να σταματήσουν διότι ο κατήφορός τους είναι καταστροφικός, πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους.

Το ζητούμενο δεν είναι αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου ή όχι. Διότι δεν εξαρτάται ούτε από αυτούς, που δημιουργούν τα επεισόδια στα οδοφράγματα, και πολύ περισσότερο ούτε από την πολιτική ηγεσία της Κύπρου και της Ελλάδας.

  • Η απόφαση, το κλειδί αν θέλετε καλύτερα, το κρατά ο πρόεδρος της κατοχικής δύναμης Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να επιτρέψει καμία απολύτως διευθέτηση του προβλήματος, που δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της …υπερδύναμης Τουρκίας.

ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το διάστημα είναι άλλες οι προτεραιότητες του Σουλτάνου. Δεν είναι η λύση του Κυπριακού, εκτός βεβαίως αν του παραδώσουμε το νησί στο πιάτο. Είναι η συνεχιζόμενη εισβολή, με τη χρησιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων, στον Έβρο. Το ίδιο θα επιχειρήσει σύντομα και στο Αιγαίο. Και βεβαίως είναι και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Κύπρου από αέρος και θαλάσσης.

Στη Συρία και στη Λιβύη, εσχάτως χάνει οικτρά και τρώει μπάτσους από το αφεντικό του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οπότε το ενδιαφέρον του είναι «πολεμικό» και αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Άλλοι λένε πως εκβιάζει την Αθήνα και τη Λευκωσία για να καθίσει στο τραπέζι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στο πλαίσιο ενός …«συμβιβασμού» να πάρει όσα ΔΕΝ δικαιούται. Και άλλοι υποστηρίζουν ότι στο μυαλό του είναι ο πόλεμος. Και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Κύπρου. Και οι δύο «σχολές» έχουν δίκιο, αλλά θα συμφωνήσω με τη δεύτερη, ότι σε τούτη τη φάση, ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει στο μυαλό του την πολεμική σύγκρουση. Απλά δεν πρέπει να έχει αποφασίσει ακόμη πως θα γίνει αυτή η σύγκρουση. Διότι έχει και το «κώλυμα» ότι ακόμα είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία.

  • Με βάση τα παραπάνω, αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί το μίσος και ο σπαραγμός στην Κύπρο για τη …λύση. Οι καυγάδες εξυπηρετούν μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν και τα σχέδια του εναντίον του Ελληνισμού. Αυτοί οι περίεργοι οπαδοί της «όποιας λύσης», χάνουν το χρόνο τους -και το όποιο …δίκιο τους, που βεβαίως δεν έχουν κανένα. Διότι στο τέλος οι πράξεις τους καταλήγουν να εξυπηρετούν μόνο την κατοχική δύναμη.
  • Μα πόσο μπουνταλάδες είναι για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη από σεβασμό στους αναγνώστες. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι να πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν επιθυμεί τις διαπραγματεύσεις και ότι αντίθετα τις θέλει η Τουρκία. Το ανάποδο συμβαίνει.

Απλά ο Κύπριος ηγέτης, επειδή την έπαθε το 2004 όταν υποστήριξε με περισσό πάθος το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, δεν θα τολμήσει τούτη τη φορά να μπει μπροστά για να τεθεί η Κύπρος υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Ο μπάτσος που έφαγε το 2004 θα του μείνει αξέχαστος…

Και είναι εδώ που θυμώνουν και ενοχλούνται οι οπαδοί της «όποιας λύσης». Διότι νιώθουν πως έχασαν το «άλογο» του σχεδίου Ανάν, πάνω στο οποίο ανέβηκαν όλοι, χωρίς να συνειδητοποιούν το κακό που θα έβρισκε το νησί αν το «όχι» στο δημοψήφισμα ήταν «ναι». Βασικά είναι ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των οπαδών της «όποιας λύσης», και στη διάρκεια του ρίχνουν οι ψευτόμαγκες -όπως ο γνωστός φαλακρός κύριος- και καμιά μπουνιά στους εθνοφρουρούς. Κατά τα άλλα είναι οπαδοί της ειρήνης και της επανένωσης.

Οι συγκεκριμένοι έχουν αποφασίσει να πολεμήσουν με όλα τα μέτωπα τον κ. Αναστασιάδη, και αν ήμουν …κακός άνθρωπος θα έλεγα καλά να πάθει. Τα θέλει και του συμβαίνουν. Αν αναλύσει κανείς ποιοι ηγούνται της προσπάθειας να τον απαξιώσουν, θα δει ότι πίσω κρύβονται όλοι όσοι επιβράβευσε και αντάμειψε με χρυσά συμβόλαια.

  • Και βεβαίως μαζί τους στοιχίστηκαν και οι Ακελικοί που ήταν συνέταιροι του στην προσπάθεια επιβολής της φιλοτουρκικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και συνεχίζουν να είναι συνέταιροι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του διεθνιστή προέδρου του, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να δουλεύει και τους έχοντας εθνικά «φρονήματα», που αποτελούν και την πλειοψηφία των οπαδών της κυπριακής Δεξιάς.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να ρίχνουν αυγά στον τοίχο. Το Κυπριακό δεν βρίσκεται στο δρόμο της λύσης, διότι -τόσο απλά- δεν το θέλουν οι καταχτητές. Από την άλλη, η ταραχή στην ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπει καμία λάθος απόφαση. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σημαντικές συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη, τα οποία και θα τις ακυρώσουν εάν η Κύπρος πέσει στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει κανένα δικαίωμα να συναινέσει στο έγκλημα -διότι περί εγκλήματος πρόκειται.

Και ας δεχθώ, για χάρη της συζήτησης, ότι πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η Κύπρος και όχι οι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Ερωτώ: Πρέπει να προτιμήσουμε την υποταγή στην Τουρκία, από την παρούσα κατάσταση; Ας απαντήσουν με το χέρι της καρδιάς οι οπαδοί της «όποια λύσης», ο κ. Νεοφύτου του ΔΗΣΥ και ο κ. Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ. Τι στο καλό έχουν πάθει; Έχουν στραβωθεί εντελώς;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τρέφω απεριόριστο σεβασμό, λόγω οικογενειακών καταβολών, προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει να ασκώ κριτική στους Αρχιερείς, οι οποίοι -σε αρκετές των περιπτώσεων- είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι σοβαρότατο και δεν δικαιούται η Ιερά Σύνοδος να μην λαμβάνει υπόψιν τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εδώ ομιλούμε επί πραγματικού κινδύνου. Δεν είναι μόνο ψεκασμένες θεωρίες, ότι δήθεν κάποιοι ανακάλυψαν τον κοροναϊό για να πλήξουν, ας πούμε, την Ορθοδοξία. Όλα αυτά είναι επιεικώς πελλάρες. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν για κάποιο μικρό διάστημα ανασταλούν κάποιες διαδικασίες και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πιστεύουν. Αυτούς που μερικές φορές ΔΕΝ πιστεύουν είναι τους αντιπροσώπους του Χριστού στη γη… Με αφορμή ένα σχόλιο που έγραψα τις προάλλες, δέχθηκα τόσες ανάρμοστες επιθέσεις, όσες δεν μπορείτε να φανταστείτε. Τα «άγια» τρολς είναι πιο οργανωμένα και από τα κομματικά. Αυτό έχω να πω. Λοιπόν, και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και επειδή ο κοροναϊός απειλεί και τον τελευταίο άνθρωπο στο τελευταίο χωριό της Κύπρου και της Ελλάδας και του κόσμου όλου, η Ιερά Σύνοδος ας λάβει μία συνετή απόφαση και ας αφήσει κατά μέρος τις δικαιολογίες… Η πελατεία εκεί είναι, και θα επιστρέψει…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο βρώμικος πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας: Πως χρησιμοποιεί (δυστυχώς) τους ξένους δημοσιογράφους;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: