31 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα και 4 νέοι θάνατοι: Έξι νεκροί, 78 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Γενική άποψη της πόλης Wuhan, στην Κίνα, απ’ ‘οπου άρχισαν όλα… EPA, ROMAN PILIPEY μέσω ΚΥΠΕ




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης μόλυνσης εγχωρίως, αριθμό μειωμένο από τα 45 κρούσματα που καταγράφονταν την προηγουμένη.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 81.470.

Εξάλλου, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας ανακοίνωσε ότι ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να φθάνει πλέον τα 3.304.

Έξι νέοι θάνατοι, 78 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 78 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται πλέον σε 9.661, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 158 στη χώρα της Ασίας που έχει υποστεί το πιο σκληρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού εξαιρουμένης μόνο της ηπειρωτικής Κίνας, σύμφωνα με τα KCDC, τα οποία πρόσθεσαν πως 195 άνθρωποι ανέρρωσαν.

Υπέκυψε ο δημοφιλής ιάπωνας κωμικός Κεν Σιμούρα

Ο δημοφιλής κωμικός Κεν Σιμούρα, που είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο καθώς μολύνθηκε από τον κορονοϊό, υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ήταν 70 ετών.

Ο Σιμούρα, πασίγνωστος στην πατρίδα του, είχε αρχίσει την καριέρα του τη δεκαετία του 1970. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου υπέκυψε χθες το βράδυ, διευκρίνισε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China – Σεούλ, Korea Republic

Δεύτερος θάνατος στη Νότια Αφρική, δραματική αύξηση των κρουσμάτων: Πρώτος νεκρός στην Ακτή Ελεφαντοστού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: