2.616 νεκροί από κορωναϊό το “καλύτερο” σενάριο για την Τουρκία: Πάνω από 184.000 το χειρότερο, σύμφωνα με έρευνα

Τα τρία πιθανά σενάρια για τον κορωνοϊό στην Τουρκία αναφέρονται σε έκθεση που ετοίμασε η εταιρεία ερευνών Econix με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας. EPA, TOLGA BOZOGLU




Τα τρία πιθανά σενάρια για τον κορωνοϊό στην Τουρκία αναφέρονται σε έκθεση που ετοίμασε η εταιρεία ερευνών Econix με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας.

Πρώτο σενάριο: 2,616 νεκροί και 52,616 κρούσματα μέχρι τέλη Ιουνίου
Με αυστηρή και αποτελεσματική κοινωνική απομόνωση από τον Μάρτιο θα αρχίσουν να μειώνονται θεαματικά τα κρούσματα. Με βάση αυτό το σενάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου ενδέχεται να καταγραφούν 2, 616 νεκροί και 52, 614 κρούσματα. Με τη συνέχιση των μέτρων στα τέλη μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των κρουσμάτων. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 856 κλίνες στην εντατική και 3 χιλιάδες 975 κανονικές κλίνες στα νοσοκομεία. Επισημαίνεται ότι αυτές τις ανάγκες το παρόν σύστημα υγείας της Τουρκίας μπορεί να τις καλύψει.

Δεύτερο σενάριο: 9,143 νεκροί και 183,922 κρούσματα μέχρι τέλη Ιουνίου
Με βάση αυτό το σενάριο εφαρμόζονται περιορισμένα μέτρα και αρχίζει να μειώνεται σταθερά το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αρχίζει να μειώνεται τον Μάρτιο και συνεχίζει η μείωση σταθερά τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μέχρι τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν καταγραφεί 9,143 θάνατοι και 183, 922 κρούσματα. Σε αυτό το σενάριο θα χρειαστούν στην περίοδο της έξαρσης 2 χιλιάδες κλίνες στην εντατική και 12 χιλιάδες 8 κανονικές κλίνες στα νοσοκομεία. Αυτούς τους αριθμούς μπορεί να μην καταφέρει να τους καλύψει το παρόν σύστημα υγείας της Τουρκίας.

Τρίτο σενάριο: 184,213 νεκροί και πάνω από 3,5 εκατομμύρια κρούσματα
Στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης και είναι αργοί οι ρυθμοί μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων θα υπάρξει αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων τον Μάρτιο θα αυξάνεται και στη συνέχεια τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ενώ το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων θα μειώνεται, θα εξακολουθήσει να υπάρχει αύξηση κρουσμάτων . Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να υπάρξουν 3 εκατομμύρια 705 χιλιάδες και 55 κρούσματα ενώ οι θάνατοι θα φτάσουν τις 184 χιλιάδες 213. Θα χρειαστούν 47 χιλιάδες 891 κλίνες εντατικής και 222 χιλιάδες 421 κανονικές κλίνες σε νοσοκομεία. Το σύστημα υγείας της Τουρκίας δεν θα μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Θετικός στον κορωναϊό ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον: Το ανακοίνωσε ο ίδιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: