145 νέα κρούσματα και 4 νέοι θάνατοι στο Μεξικό: Η Βολιβία επαναπροωθεί τους ίδιους τους υπηκόους της

FILE PHOTO: Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας του Μεξικού κάνουν ανακοινώσεις για τα θύματα του κορωναϊού. EPA, MARIO GUZMAN




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 145 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε σε 993 στη χώρα, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν στην COVID-19 ανήλθαν σε 20.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πάνω από εκατό Βολιβιανοί, αποκλεισμένοι στη Χιλή, στην περιοχή των συνόρων, εμποδίστηκαν χθες Κυριακή να γυρίσουν στη χώρα τους, καθώς η μεταβατική κυβέρνηση της προέδρου Τζανίνε Άνιες έχει κλείσει τα σύνορα για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι κανείς δεν βγαίνει και κανείς δεν μπαίνει», είπε ο υπουργός Άμυνας της μεταβατικής κυβέρνησης Λουίς Φερνάντο Λόπες στο τηλεοπτικό δίκτυο PAT. «Οι Βολιβιανοί που βρίσκονται εκτός χώρας πρέπει να παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται. Δεν θα γίνουν πτήσεις επαναπατρισμού», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε καμία απάντηση ενώ υπήρχε μια διευθέτηση των αρχών του Ορούρο (νοτιοδυτικά) που μας επέτρεπε να τεθούμε σε καραντίνα σε ξενοδοχεία (…). Οι βολιβιανές αρχές δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν έτσι», είπε η Μόνικα Κιχούα, υπήκοος της Βολιβίας που εμποδίστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα της, στην εφημερίδα Los Tiempos.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας πάντως διευκόλυνε τον επαναπατρισμό περίπου 1.045 αλλοδαπών με πτήσεις τσάρτερ.

Στη χώρα των Άνδεων ανακοινώθηκε χθες ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού — σύμφωνα με τον μεταβατικό υπουργό Υγείας Ανίμπαλ Κρους, επρόκειτο για μια 74χρονη που υπέκυψε στη Σάντα Κρους — ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί επισήμως ανέρχεται σε 84.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Άνιες κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιτραπεί η εμπλοκή του στρατού και της αστυνομίας στην επιβολή των περιορισμών της κίνησης που είχε ανακοινώσει τρεις ημέρες νωρίτερα.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Λα Πας, Bolivia

31 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα και 4 νέοι θάνατοι: Έξι νεκροί, 78 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: