10.000-15.000 τα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα: Θα μολυνθεί το 50% του πληθυσμού, εκτιμά ο Σαρηγιάννης

“Η χώρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του ιού”, ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Την εκτίμηση ότι στο τέλος της πανδημίας θα έχει μολυνθεί το 50% του ελληνικού πληθυσμού εξέφρασε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου “Ηρακλής” και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε μέσω του ΣΚΑΪ, η χώρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του ιού.

  • «Έχουμε πάρει τα μέτρα αρκετά νωρίς. Το μέτρο που δεν έχουμε πάρει ακόμα και είναι πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα. Αυτό έχει μία μαθηματική λογική γιατί όχι μόνο θα βελτιώσουμε τους δείκτες για τον υπολογισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ξαφνική εμφάνιση του φαινομένου αυτού όπως στο χωριό στην Θράκη», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Και συνέχισε: «Ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί δεν είναι υπερβολικά μεγάλος. Ακόμα είμαστε στην πιο χαμηλή τιμή της καμπύλης σε 10.000 με 15.000 (σ.σ.  Κρούσματα). Όσο μπορούμε να κάνουμε τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό τόσο καλύτερα θα ξέρουμε».

Παράλληλα τόνισε ότι τα αποτελέσματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αρχίσει να φαίνεται στα στοιχεία σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το που βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

Με πληροφορίες από skai.gr

Επιστήμονες υποψιάζονται το απίστευτο: Βρέφη νίκησαν τον κορωναϊό μέσα στη μήτρα της μητέρας τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: