Ζωσμένο με ΜΑΤ το Καβούρι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ: Τρίτη προσπάθεια μετά τη Ροδο & την Καλαμάτα

Ένταση επικράτησε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με μέλη του ΠΑΜΕ, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της συνομοσπονδίας με θέμα το 37ο συνέδριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Η τρίτη προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στο Καβούρι.

Η προσωρινή διοίκηση που έχει οριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου μετά τη ματαίωση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο, λόγω επεισοδίων από διαμαρτυρόμενα μέλη του ΠΑΜΕ όρισε ως τόπο διεξαγωγής το ξενοδοχείο Απόλλων στο Καβούρι.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα επιχειρηθεί και πάλι αντίστοιχη είσοδος μελών του ΠΑΜΕ, μη συνέδρων στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου για το οποίο η προσωρινή διοίκηση έχει ζητήσει αστυνομική προστασία και η κυβέρνηση το έχει υποσχεθεί.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Πάντως στο συνδικαλιστικό κίνημα τα πράγματα είναι προφανώς μπερδεμένα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της efsyn.gr είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στη ΓΣΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του αναπληρωτή προέδρου του συνδικάτου, Θ. Βασιλόπουλου, τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης συμβιβασμών για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου, στην ΑΔΕΔΥ, συμμαχώντας με το ΠΑΜΕ και τη ΔΑΚΕ, συμφώνησε στην κήρυξη «διευκολυντικής» τρίωρης στάσης εργασίας, προκειμένου να υποστηριχθεί η συμμετοχή των διαδηλωτών έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Στον χορό των αντιπαραθέσεων μπήκε και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος, ενώ απέδωσε στο ΠΑΜΕ την ευθύνη για τον διορισμό διοίκησης, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, τον κατηγόρησε γιατί θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΓΣΕΕ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: