Victoria’s Secret: Πωλήθηκε έναντι 525 εκ. δολαρίων η θρυλική φίρμα εσωρούχων

File photo: Τα μοντέλα της θρυλικής φίρμας ήταν αυτά που ουσιαστικά ξεκίνησαν την διαδικασία της εξαγοράς με τις αποκαλύψεις τους… Photo via Twitter@VictoriasSecret




H θρυλική φίρμα εσωρούχων Victoria’s Secret, ιδιοκτησίας Λ. Brands, πουλήθηκε έναντι  525 εκατομμυρίων δολαρίων.  Η πώληση ήρθε μετά από τα σκάνδαλα που συντάραξαν την εταιρεία για την κόλαση που ζούσαν οι Άγγελοι, οι οποίοι είχαν εργαστεί στην θρυλική εταιρεία ως μοντέλα.

Η αναταραχή από τις αποκαλύψεις των “Αγγέλων” είχε βαρύ αντίκτυπο στις πωλήσεις της εταιρείας.

Με βάση το ύψος του ποσού στο οποίο ανήλθε το deal, η συνολική αξία της διάσημης μάρκας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Βάσει της συμφωνίας, ο 82χρονος δισεκατομμυριούχους που διοικούσε την  L Brands επί δεκαετίες, ο Λέσλι Βέξνερ, εγκαταλείπει την θέση του ως διευθύνων σύμβουλος. Θα παραμείνει στο ΔΣ της εταιρείας ως επίτιμος πρόεδρος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Βέξνερ δηλώνει ότι η συμφωνία “προσφέρει τον καλύτερο δρόμο για την αποκατάσταση της επιχείρησης στα ιστορικά επίπεδα κερδοφορίας και ανάπτυξης που ιστορικά διατηρούσε”.

«Σκέφτομαι τις ατελείωτες δυνατότητες που διαθέτει η εταιρεία. Και έχω σκεφτεί για το σημείο στο οποίο πρέπει να βρίσκομαι. Σύμφωνα με μια προσεκτική εξέταση, αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε τα ηνία σε νέα ηγεσία» ανέφερε στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους ο  Βέξνερ.

Η Victoria’s Secret με πωλήσεις πολλών δισ. δολαρίων ετησίως αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης στο είδος της.

Ωστόσο, χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι το γεγονός ότι  στο τέταρτο τρίμηνο του περσινού οικονομικού έτους, οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούσαν για ένα, τουλάχιστον, έτος, έπεσαν κατά 10%. Οι φήμες για πιθανή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό είχαν ξεκινήσει να διακινούνται από τον Ιανουάριο.

Τα εσώρουχα της Victoria’s Secret έχουν φορέσει στις πασαρέλες θεές του μόντελινγκ όπως η Αντριάνα Λίμα, η Αλεσσάντρα Αμπρόζιο, η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Ιρίνα Σάικ, η Τζίτζι Χαντίντ, η Μπέλα Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ, η Σάρα Σαμπάιο, η Τζόσεφιν Σκράιβερ και η Λάις Ριμπέ.

Με πληροφορίες από CNN

Η κόρη του Σπίλμπεργκ επιλέγει καριέρα στο πορνό: Ο μπαμπάς μου με στηρίζει, λέει

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: