Τζεντιλόνι: Νωρίς για να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις του κορωναϊού στην οικονομία της ΕΕ

File photo: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι. EPA/TIBERIO BARCHIELLI / CHIGI’S PALACE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος από το ξέσπασμα του κορωναϊού στην οικονομία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, προσθέτοντας ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες του μπλοκ επιτρέπουν περισσότερες δαπάνες για έκτακτες καταστάσεις.

Η επιδημία, η οποία εμφανίστηκε πρώτα στην Κίνα και την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Ιταλία με ταχεία εξάπλωση, προκάλεσε ανησυχία για έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο αντίκτυπο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

“Ακόμη δεν είναι δυνατή η αξιολόγηση και μια σοβαρή πρόβλεψη”, είπε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες αναγνωρίζοντας ότι έχει ήδη υπάρξει “μερική υλοποίηση” του κινδύνου για τυχόν οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της επιδημίας.

Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι, με βάση τους δημοσιονομικούς κανόνες, είναι δυνατές περισσότερες κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των χειρότερων οικονομικών επιπτώσεων από τις έκτακτες καταστάσεις.

Οι συνθήκες με βάση τις οποίες μπορούν οι χώρες να αξιοποιήσουν αυτό το περιθώριο θα αξιολογηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, σημείωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον κορωναϊό: Πάνω από το 1,16% η απόδοση του 10ετους

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal