Τσίπρας, Γεννηματά μαζί στις Βρυξέλλες: Αντιδρούν στελέχη του ΚΙΝΑΛ μετά και τον καφέ Γείτονα-Φλαμπουράρη

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά σε Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, STR




Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες και στην αυριανή Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών είναι αρκετά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκτός από τη Φώφη Γεννηματά θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Το γεγονός ότι ο «καφές» Γείτονα-Φλαμπουράρη συνδέθηκε με σενάρια περί μορατόριουμ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου εξακολουθεί να προκαλεί έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου να στείλει επιθετική επιστολή στην ηγεσία ζητώντας ενημέρωση για τις φήμες σχετικά με το «μορατόριουμ» και τροφοδοτώντας έτσι την κόντρα με όσους την …χρεώνουν στην «δεξιά πτέρυγα» της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παρότι άπαντες πάντως στο Κίνημα Αλλαγής ομνύουν δημοσίως στην αυτόνομη πορεία, δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις όποιες κινήσεις από και προς την Χαριλάου Τρικούπη. Όπως στέλεχος του κόμματος ,που ρωτούσε χθες με νόημα τον συνομιλητή του, αν πιστεύει ότι θα πιουν καφέ στις Βρυξέλλες -μετά τους κ.κ Γείτονα, Φλαμπουράρη- και η Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής ωστόσο έχει διαμηνύσει στους βουλευτές και στα στελέχη ότι υπερασπίζεται σθεναρά την απόφαση του Συνεδρίου για την αυτόνομη πορεία του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι όπως έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι και τώρα προτάσσει την ανάγκη μαχητικής και προγραμματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση», έλεγε μετά τον καφέ με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο Κώστας Γείτονας θέλοντας προφανώς να καταδείξει την σημασία του … σκληρού ροκ εναντίον της εκάστοτε κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις Βρυξέλλες, έτσι κι αλλιώς είναι άλλη η ατζέντα και συγκεκριμένα τα θέματα της Προσυνόδου: η ΚΑΠ για το 2021-2027 και -ενδεχομένως- το προσφυγικό για την αντιμετώπιση του οποίου θα καταθέσει τις προτάσεις της η κυρία Γεννηματά.

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί αδιανόητη την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας. «Γνώριζε το θέμα εδώ και δυο- τρία χρόνια, όπως το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Η ΝΔ ήρθε με όρους απόλυτης ετοιμότητας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, έταξε αποσυμφόρηση, και αντί για αποσυμφόρηση κάνει τώρα επίταξη», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης και συνεχίζει με δηκτικό ύφος:

« Παίρνει τους πολίτες από το ένα μέρος του νησιού και τους πηγαίνει σε άλλο μέρος του νησιού λες και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα νησιά μας να αναπνεύσουν. Να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που στοιβάζονται εκεί σε αποθήκες ψυχών και να έρθουν στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της χώρας.

Όσο παραμένουν εκεί το πρόβλημα δεν λύνεται. Πόσους θα βάλουν στα κλειστά κέντρα; Μιλάμε για 40.000 ανθρώπους στα νησιά του Βορείου Αιγίου. Σε 3-4 μήνες θα αλλάξουν ξανά το σχέδιο. Προτείνουμε αποσυμφόρηση στην ηπειρωτική χώρα. Με ξενοδοχεία που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων, που γνωρίζουμε ποιοι είναι και δεν προκαλούν προβλήματα. Και να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα όπως ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι, όπως στην Αμυγδαλέζα πριν 7-8 χρόνια έπρεπε να βρίσκονται εκεί».

Ο κ. Χρηστίδης- αξίζει να σημειωθεί- κάνει ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές του κυβερνητικές ευθύνες και δηλώνει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μετέτρεψαν ένα ευρωπαϊκό ζήτημα σε εθνική τραγωδία».

Πηγή: ethnos.gr

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γράφει βιβλίο: Ο Τσίπρας ήθελε να με συκοφαντήσει για το «ριφιφί»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: