Τσέλσι-Μπάγερν και Νάπολι-Μπάρτσα για τη φάση των «16»: Στο… βασίλειο του Μαραντόνα ο Μέσι [video]

Ο Λιονέλ Μέσι. Photo via Twitter, @ChampionsLeague




Δύο αμφίρροπες πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται απόψε στις 22:00. Στο Λονδίνο, η Τσέλσι υποδέχεται την Μπάγερν και στην Νάπολι, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα.

Οκτώ χρόνια μετά τον τελικό του Μονάχου που βρήκε νικήτρια την Τσέλσι στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, οι «μπλε» του Λονδίνου φιλοξενούν την Μπάγερν και θέλουν να πετύχουν σκορ που θα τους δίνει προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά. Από την άλλη, οι Βαυαροί θέλουν τη ρεβάνς του χαμένου τελικού και σκορ που θα τους επιτρέπει να έχουν το προβάδισμα στο Μόναχο.

Στον άλλο αγώνα, η Νάπολι φιλοξενεί στο «Σαν Πάολο» την Μπαρτσελόνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Νάπολι και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι για τους «16» του Champions League.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16” του Champions League:

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-1
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-0
Αταλάντα (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία) 4-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 0-1
Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 25/02
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 25/02
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)26/02
Λιόν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 26/02

Ο Μέσι απόψε θα βρεθεί στο… βασίλειο του Μαραντόνα

Ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα θα βρεθούν απόψε (22:00) στο… βασίλειο του Ντιέγκο Μαραντόνα, τη Νάπολη, για την πρώτη αναμέτρηση με τους «παρτενοπέι» στους «16» του Champions League.

Ήταν 20 Οκτωβρίου 1976, όταν ο Μαραντόνα έκανε το ντεμπούτο του με την Αρχεντίνος Τζούνιοτς κόντρα στην Ταγιέρες. Ήταν 1-0 για την ομάδα της Κόρδοβα, αλλά η προσοχή όλων είχε επικεντρωθεί στο 15χρονο, που είχε σχεδόν καλυμμένα τα μάτια του από τα μαλλιά του, όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Αργενινής Clarin.

Ο Πελέ αποχώρησε από τα γήπεδα την 1η Οκτωβρίου 1977, σε φιλικό αγώνα μεταξύ της Σάντος και της Κόσμος της Νέας Υόρκης, ομάδες όπου αγωνίστηκε και σφυρηλάτησε, μαζί φυσικά με τις μαγικές του παραστάσεις του στην ομάδα της Βραζιλίας, τον θρύλο του, τη βασιλεία του.

«Ο Μαραντόνα το 1979 κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 και έκτοτε άρχισε να αμφισβητεί την μοναρχία του Έντον Αράντες ντος Νασιμέντο», συνέχισε η εφημερίδα.

Η συζήτηση, σχετικά με το ποιος ήταν καλύτερος μεταξύ των δύο, συνεχίστηκε αδιάκοπα, τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000.

Πλατινί, Ζίκο, Κρόιφ, επίσης θαυμάζονταν, αλλά παρέμεναν ένα βήμα πιο κάτω.

Στις 16 Οκτωβρίου 2004 παρουσιάστηκε ένας νέος από το Ροσάριο με το όνομα Λιονέλ Μέσι. Λίγα χρόνια μετά τον πήρε η Μπαρτσελόνα με τη δέσμευση να φροντίσει την οικογένειά του και τη θεραπεία του εξαιτίας κάποιας καθυστέρησης που παρουσίασε στην ανάπτυξη.

Η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA), έχοντας γνώση της ύπαρξής του, διοργάνωσε φιλικό-αστραπή με την Παραγουάη στο γήπεδο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, προκειμένου ο Μέσι να φορέσει την φανέλα της Αργεντινής και να τελειώσει κάθε πιθανότητα να υπερασπιστεί τα χρώματα της Ισπανίας σε επίπεδο εθνικής.

Απόψε ο Μέσι θα βρεθεί στο αγαπημένο San Paolo του Ντιέγκο Μαραντόνα, το γήπεδο και την πόλη που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος. Μία επίσκεψη που έκανε πολλούς να σκεφτούν, να θυμηθούν, να συγκρίνουν.

Ο Σέζαρ Μενότι, γενικός διευθυντής εθνικών ομάδων στην ομοσπονδία της Αργεντινής, δήλωσε ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μόνος παίκτης «παρόμοιος» με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, χαρακτηρίζοντάς τον «μαγικό».

Ο πρώην προπονητής της εθνικής Αργενινής, της Μπαρτσελόνα, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «όλοι οι παίκτες της πρώτης κατηγορίας είναι καλοί παίκτες, μερικοί γίνονται εξαιρετικοί και άλλη μαγικοί, αυτός είναι ο Μέσι».

Μάλιστα τόνισε ότι «το πέρασμα του Μέσι από τη Νάπολη θα ενισχύσει τη μνήμη του τι έκανε ο Μαραντόνα σε αυτό το σύλλογο».

Ζεράρντ Πικέ μια Κίκε Σετιέν, όσο κι αν προσπάθησαν να αντισταθούν χθες, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πριν από την αποψινή αναμέτρηση, οι αναφορές τους για Μέσι και Μαρανόνα ήταν αναπόφευκτες.

«Ο Μαραντόνα είναι ένας μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο οποίος έδωσε πολλά σε αυτό το άθλημα, πέρασε από τη Μπαρτσελόνα και επίσης από τη Νάπολι, τον οποίο θα θυμάται για πάντα. Τώρα, αν με ρωτάτε μεταξύ Λίο και Μαραντόνα, μία ερώτηση που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι, θα σας πω ότι εγώ μένω με τη καθημερινή μαγεία που βιώνω με τον Λιονέλ. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ, όμως εάν ρωτάμε εμένα, θα ήθελα να τελιώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα», είπε ο Πικέ.

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του προπονητή, ο οποίος έφτασε πριν από λίγες εβδομάδες.

«Ο Λιονέλ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που παίζει όλους τους αγώνες για 14 ή 15 χρόνια, αυτή είναι η διαφορά με τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στο επίπεδό του. Δεν έχουμε δει έναν παίκτη που έχει τόσο μεγάλη συνέχεια, ότι μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να παίζει παιχνίδια όπως αυτός», τόνισε ο Σετιέν, κάνοντας αναφορά στα τέσσερα γκολ που σημείωσε κατά της Ειμπάρ για την La Liga.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΑΠΕ

Κεκλεισμένων των θυρών οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στον ιταλικό Βορρά λόγω του κοροναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: