Τρία βεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού: Εξετάζονται δεκάδες, αναστάτωση αλλά και υπερβολές

File Photo: Το νοσοκομείο “Αττικόν”, στο Χαϊδάρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Άλλα δύο νέα κρούσματα του κορωναϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Έτσι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Στο Αττικόν το τρίτο κρούσμα

Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωναϊό στην Αθήνα.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορωναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Και η φίλη της 38χρονης στο Αττικό

Νέα αναστάτωση στο Νοσοκομείο Αττικό καθώς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε φίλη της 38χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις αλλά και για να ληφθούν όλα τα μέτρα.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η φίλη της 40χρονης είχε επαφές μαζί της μετά το ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, ενώ φαίνεται πως και η ίδια παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι νοσοκομείο αναφοράς και στο οποίο νοσηλεύεται και η 40χρονη.

Η ειδική ομάδα των ειδικών πουν έχει ορισθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν παραλαμβάνει τη φίλη της 40χρονης προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς. Αναμένεται μάλιστα να απομονωθεί στους ειδικούς χώρους που έχουν ορισθεί, ενώ δείγμα θα σταλεί προς εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί.

Δύο… ύποπτοι στη Βουλή

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΠΕΝ, δύο υπάλληλοι της Βουλής που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης και αποφασίστηκε να μην παρουσιαστούν στην εργασία τους. Οι δύο εργαζόμενοι στη Βουλή θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ίωση ή έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωναϊό.

Σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Αν και από την απλή γρίπη έχουν πεθάνει στη χώρα μας 77 άνθρωποι, ο κοροναϊός, «έστειλε» πολλούς στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν προϊόντα ώστε να μην βγουν από το σπίτι τους.

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν στα φαρμακεία για μάσκες με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί έλλειψη στην αγορά.

Φυλακή για τα καρναβάλια, ελεύθερα στα γήπεδα

Κανονικά θα κυλήσει η αθλητική δραστηριότητα που είναι προγραμματισμένη στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό ότι τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη συνυπογράφουν Κυβερνητική Απόφαση με την οποία θα επιβάλλονται ποινές έως και δυο χρόνια φυλάκιση για όσους προχωρήσουν στην διοργάνωση καραναβαλικών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ανακοινώσει νωρίς το μεσημέρι σήμερα ότι ακυρώνονται όλες οι διοργανώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού είχε εντατικές επαφές με τους συναρμόδιους φορείς και τους ειδικούς, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεμονωμένα κρούσματα κορωναϊού που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας, δεν αποτελούν λόγο αναβολής αθλητικών διοργανώσεων.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες τις προσεχείς ημέρες. Δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθηγητές επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους που συμβουλεύεται καθημερινά το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, OPEN TV, ethnos.gr

 

Πανικός για τον κορωναϊό, αδιαφορία για τους 77 θανάτους από γρίπη: 15 μόνον την τελευταία εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: