Τρία νέα νοσοκομεία, ελικόπτερα, αεροπλάνα, ασθενοφόρα δωρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος (2ος Α) μιλάει ενώ παρακολουθούν από τη θέση τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (6Δ), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (4Δ), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (3Δ), και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (2Δ), στη συζήτηση «Πρωτοβουλία για την Υγεία» που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρουσιάσει τη Φιλοσοφία που διατρέχει το σύνολο των δωρεών του στον τομέα της Υγείας, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Πρωτοβουλία για την Υγεία αναλαμβάνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την κατασκευή νοσοκομείων και την σημαντική ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος η πρωτοβουλία περιλαμβάνει:

  • Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
  • Τη δωρεά δύο ελικοπτέρων και 2 αεροπλάνων που θα προστεθούν στην άλλη μεγάλη δωρεά των 143 ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας
  • Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024, θα έχει 181 κλίνες, μονόκλινα και δίκλινα-. Το Νοσοκομείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 25.000 τ.μ., και όπως είπε θα είναι “πράσινο κτίριο” άρτια εξοπλισμένο με ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας.

Το Νοσοκομείο Σπάρτης θα ολοκληρωθεί το 2025 και αρχές 2024 θα είναι έτοιμο και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Δρακόπουλος, κάθε έξι μήνες ομάδα του Ιδρύματος, επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα τρία Νοσοκομεία και ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σε ειδική εκδήλωση παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και απλών πολιτών

Toν σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano.

«Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι Έλληνας». Έτσι ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Renzo Piano .

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αρχιτεκτονικά σχέδια των τριών Νοσοκομείων (2 γενικά και ένα Παιδιατρικό) , τονίζοντας ότι φιλοδοξία των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, , την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα Νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον , «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: