Τρέμουν τον Κώστα Μουτζούρη για το μεταναστευτικό: Είναι φανερό ότι στη πολιτική δεν μπήκε για να κονομήσει

File Photo: Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλάει κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, στο χώρο της προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Με λάθος άνθρωπο έμπλεξαν οι νεόκοποι Μαυρογιαλούροι της κυβέρνησης που  κοροιδεύουν ασύστολα τον κόσμο για το μεταναστευτικό.

Μπέρδεψαν την αστική ευγένεια με τις δικές τους επικύψεις και τσιριμονιές. Και νόμιζαν ότι θα τον εξαπατήσουν και θα τον χλευάσουν κι από πάνω («μα αυτός ζήτησε μέτρα έκτακτης ανάγκης…»), σα να μιλάνε σε κανένα χαζοβιόλη όπως του λόγου τους.

Για κακή τους τύχη ο Μουτζούρης δεν ανήκει στη πάστα τους. Σέβεται εκείνους που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Γιατί δεν είναι αιρετός του κομματικού σωλήνα, ούτε τυχάρπαστος που είδε φως στη πολιτική και έτρεξε να χωθεί.

Πρύτανης ήτανε στο Μετσόβιο. Αριστούχος πολιτικός μηχανικός,  υπότροφος διδάκτορας του Πολυτεχνείου της Grenoble, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Delft της Ολλανδίας. Γι αυτό και σήμερα στη κυβέρνηση τον μισούν και τον τρέμουν. Τι να του πουν; Ότι δεν ξέρει γράμματα; Η μήπως ότι λαικίζει; Μόνο με κουτοπονηριές επιχείρησαν να τον κοντύνουν. Ματαίως…

Ο Μουτζούρης στην Περιφέρεια πήρε το χρίσμα μόνος του με έναν θριαμβευτικό δεύτερο γύρο. Ανεξάρτητος κατέβηκε, χωρίς μηχανισμό και στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και την καμαρίλα της Πειραιώς. Θεωρήθηκε βλέπετε «ανεξέλεγκτος» σε μία τόσο κρίσιμη περιοχή.

  • Μόνο που οι νησιώτες στο ανατολικό αιγαίο είχαν άλλη γνώμη. Και γι αυτό σήμερα ο πρώην πρύτανης πατάει καλά. Είναι πολύ πιο σοβαρός, νοήμων και αξιοπρεπής από τους περαστικούς που παριστάνουν τους υπουργούς. Κυρίως όμως πονάει τον τόπο του και αφουγκράζεται το λαικό αίσθημα. Νοιώθει το βάσανο ενός κόσμου που βλέπει την ζωή του να γκρεμίζεται,  την οικογένεια του να κινδυνεύει και το μέλλον του να ναρκοθετείται.

Εμπλεξαν ξαναλέω με λάθος άνθρωπο.Τον είδα πρόσφατα σε ένα συνέδριο που μιλούσαμε μαζί για το λαθρομεταναστευτικό. Προσέχει τα λόγια του, αλλά το μάτι του γυαλίζει. Είναι φανερό ότι στη πολιτική δεν μπήκε ούτε για να κονομήσει ούτε για να στρογγυλοκαθίσει σε μια καρέκλα και να κάνει επίδειξη εξουσίας. Δεν είναι καρακόλι του συστήματος να του λένε σήκω-σήκω και κάτσε-κάτσε οι Μηταράκηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες και οι Κουμουτσάκοι.

Γι αυτό μαύρο φίδι που τους έφαγε. Κι αυτούς και τον πρωθυπουργό που είναι στη κοσμάρα του κι αντί να καταπιαστεί με τον νησιωτικό εφιάλτη, διαφήμιζε χθες τι ωραία που τα έκανε στους επτά μήνες διακυβέρνησης του…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Γιατί το Ισλάμ θα κυριεύσει τον πλανήτη; Μία βιωματική εμπειρία σε ένα Πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: