Τον γύρο της Κύπρου σε ένα μήνα επιχειρεί να κάνει περπατώντας ο Αλέξης Σοφοκλέους

«Θα περπατήσω την Κύπρο περιμετρικά, διανύοντας μια απόσταση 700 χιλιομέτρων. Στόχος είναι να περπατώ κάθε μέρα 30 χιλιόμετρα, ώστε να μπορέσω να καλύψω αυτή την απόσταση σε τριάντα μέρες», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κατά την τελετή έναρξης της πεζοπορίας του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με σημείο εκκίνησης την παραλία Ορόκλινης, ο Αλέξης Σοφοκλέου (A). Photo via YouTube




Την πορεία του, με στόχο να περπατήσει ολόκληρη την Κύπρο περιμετρικά ξεκίνησε σήμερα ο Αλέξης Σοφοκλέους από την Ορόκλινη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κατά την τελετή έναρξης της πεζοπορίας του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με σημείο εκκίνησης την παραλία Ορόκλινης, ο Αλέξης Σοφοκλέους, ιδιαίτερα αισιόδοξος, ανέφερε πως ο σκοπός του εγχειρήματός του, είναι η προώθηση και πρόληψη στα θέματα υγείας και ευδαιμονίας.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα, που είδα μια βραδιά του φθινοπώρου, ανέφερε συγκεκριμένα. Ότι περπατούσα έχοντας τη θάλασσα στα δεξιά μου. Το θεώρησα σαν έναν μήνυμα, κάποιοι είδους οιωνό, γιατί όλες τις υπόλοιπες ημέρες δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου», συνέχισε.

Όπως εξήγησε, από τότε ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις για περίοδο οκτώ μηνών και σήμερα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πορεία του.

«Θα περπατήσω την Κύπρο περιμετρικά, διανύοντας μια απόσταση 700 χιλιομέτρων. Στόχος είναι να περπατώ κάθε μέρα 30 χιλιόμετρα, ώστε να μπορέσω να καλύψω αυτή την απόσταση σε τριάντα μέρες».

Όπως εξήγησε ο Σοφοκλέους, η πορεία του περιλαμβάνει και τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας, ενώ θα διανυκτερεύει σε καταλύματα στις ελεύθερες περιοχές και την επόμενη ημέρα θα ξεκινά από το σημείο που σταμάτησε.

Τη στήριξη της πολιτείας εξέφρασε ο επίτροπος εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη, ο οποίος τόνισε πως στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όλοι πρέπει να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

«Ο Αλέξης, εθελοντικά θα περπατήσει περιμετρικά την Κύπρο με τη θάλασσα δίπλα του, ανέφερε ο κ. Γιαννάκη, από τη μια για να κάνει το όνειρο το πραγματικότητα, αλλά και για να περάσει σε όλους εμάς το μήνυμα ότι πρέπει να έρθουμε κοντά στη φύση, να έχουμε πιο καλό τρόπο ζωής. Το περπάτημα και η άθληση είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν», είπε.

Είναι σημαντικό, σημείωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, να ενθαρρύνουμε κι άλλους πολίτες να ακολουθήσουν έναν πιο καλό τρόπο ζωής και να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

«Θέλω εκ μέρους της πολιτείας», κατέληξε ο κ. Γιαννάκη, «να συγχαρώ τον Αλέξη, τον κοινοτάρχη που στηρίζει την προσπάθεια, αλλά και όλους εσάς που είστε εδώ και ενθαρρύνεται τον Αλέξη στην πορεία του αυτή».

Υποστηρικτής και η κοινότητα Ορόκλινης με τον κοινοτάρχη Νεόφυτο Φακοντή να δηλώνει τη στήριξή του στον Αλέξη Σοφοκλέους.
«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια του δημότη μας, του φίλου μας του Αλέξη, ο οποίος αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει από τον χώρο αυτό και θα περπατήσει όλα τα παράλια των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών».

«Το κοινοτικό συμβούλιο τον ευχαριστεί, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή και μακάρι να βρει μιμητές».

Ως ένδειξη εκτίμησης, ο κ. Φακοντής παρέδωσε στον Αλέξη Σοφοκλέους μια επιταγή ύψους 200 ευρώ ως εισφορά στην προσπάθειά του.

ΚΥΠΕ
Λάρνακα, Κύπρος

Η ναυαρχίδα του γαλλικού ναυτικού “Charles de Gaulle” στο λιμάνι της Λεμεσού: 1.200 ναύτες, 20 πολεμικά αεροσκάφη [photo gallery]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: