Το θαύμα της Αταλάντα συνεχίζεται στο Champions League – το “χτύπημα” της Λειψίας στο Λονδίνο

Το ταξίδι στο όνειρο και το Champions League συνεχίζεται για τους παίκτες της “μικρής” Αταλάντα (φωτογραφία) μετά και τη χτεσινή νίκη επί της Βαλένθια. EPA/PAOLO MAGNI




Η εκπληκτική Αταλάντα έγινε η πρώτη ομάδα που ουσιαστικά «έκλεισε» το πρώτο «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League.

Στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου η ομάδα-θαύμα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι διέλυσε με 4-1 την αποδεκατισμένη Βαλένθια και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» στη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου στο «Μεστάγια» θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το όνειρο για το συγκρότημα από το Μπέργκαμο στην εφετινή διοργάνωση δεν θα τελειώσει (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) στην φάση των «16», καθώς από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση με τις «νυχτερίδες» φρόντισε να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «8». Το γκολ του Τσερίσεφ στο 66΄ αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες στην Βαλένθια, που χρειάζεται «καθαρό» 3-0 στο «σπίτι» της για να περάσει. Ο Χάντεμπερ πέτυχε δύο γκολ, στο 16΄ και στο 63΄, ο Ίλιτσιτς στο 42΄ είχε κάνει το 2-0, ενώ στο 57΄ ο Φρόιλερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Διαιτητής: Μαρκ Όλιβερ (Μ.Βρετανία)
Κίτρινες: Χάτεμπερ

Οι ενδεκάδες:

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Καλντάρα (75΄ Ζαπάτα), Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες (81΄ Μαλινόφσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (90΄+2΄ Ταμέζε)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Αλμπέρ Θελάδες): Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64΄ Τσερίσεφ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (67΄ Γκαμεϊρό)

  • Γκασπερίνι:«Πρέπει να παίξουμε έτσι και στο Mestalla»

Η Αταλάντα εξακολούθησε την ονειρική διαδρομή της στο Champions League, κερδίζοντας 4-1 την Βαλένθια στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στους «16» του Champions League. Παρά το μεγάλο προβάδισμα, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του.
«Πρέπει να είμαστε ακριβέστεροι όταν πάμε στο Mestalla», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής της Αταλάντα στο Sky Sport Italia.
«Αν θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά, πρέπει να παίξουμε έτσι και στο Mestalla, να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί και να κερδίσουμε κι εκεί. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Όμως είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πήγαμε καλά, ο αγώνας θα μπορούσε να τελειώσει με μερικά ακόμα γκολ για όλους. Έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν σημείωσαν το γκολ. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή τη νίκη και πάνω απ ‘όλα με αυτό το πλεονέκτημα».
Η Αταλάντα βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπη, μετά την τρίτη θέση-έκπληξη στην Serie A την περασμένη σεζόν, η οποία επιτεύχθηκε παρά τον 14ο υψηλότερο προϋπολογισμό μισθών της κατηγορίας.
Παίζοντας τα εντός έδρας παιχνίδια στο San Siro, αφού το δικό τους Stadio Atleti Azzurri d’Italia απέτυχε να ανταποκριθεί στα πρότυπα της UEFA και ξεκινώντας, χάνοντας τα τρία παιχνίδια στους ομίλους, παραχωρώντας 11 γκολ στη διαδικασία.
Περισσότεροι από 45.000 οπαδοί ταξίδεψαν στο Μιλάνο για το χθεσινό παιχνίδι της Τετάρτης, 51 χιλιόμετρα μακριά από το Μπέργκαμο, το οποίο έχει πληθυσμό μόλις 120.000 κατοίκων.

  • «Υποθήκη» πρόκρισης έβαλε η Λειψία στο Λονδίνο

Το πέναλτι-γκολ του Τίμο Βέρνερ στο 58΄ (στην παράβαση υπέπεσε ο Ντέιβις) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Λειψία απέναντι στην Τότεναμ. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμπαν πέτυχε «απέδρασε» με «διπλό» από το Λονδίνο (1-0) στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League με τους «πετεινούς» και, πλέον, κρατά την κατάσταση στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου επί γερμανικού εδάφους.

O Timo Werner (Κ) της Λειψίας πανηγυρίζει το 1-0 με τους συμπαίκτες του επί της Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο. EPA/ANDY RAIN

Η Λειψία ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, πιο επικίνδυνη στην επίθεση, αν και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση με το φάουλ του Λο Σέλσο στο 73΄ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά και την απόκρουση του Γκουλάτσι.

Διαιτητής: Τσινεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Λο Σέλσο, Ντέιβις – Ζάμπιτσερ, Βέρνερ, Νκουνκού

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοζέ Μουρίνιο): Λιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64΄ Λαμέλα), Λο Σέλσο, Άλι (65΄ Ντομπελέ), Μπέργκβαϊν, Μόουρα
ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83΄ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνο, Νκουνκού (74΄ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77΄ Πόουλσεν)

  • Μουρίνιο: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί…θα πολεμήσουμε»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε ότι η Τότεναμ παραμένει ακόμα…«ζωντανή» στο Champions League, παρά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Λειψία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στους «16».
«Το 1-0 είναι 1-0, δεν είναι 10-0, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό, είναι τόσο απλό,» δήλωσε ο Μουρίνιο στους δημοσιογράφους. «Δεν θα είμαστε η πρώτη ομάδα που θα έχει χάσει 1-0 στην έδρα της και θα κερδίσει την πρόκριση στην ρεβάνς», πρόσθεσε ο Πορτογάλος που αναγκάστηκε να παρουσιάσει ενδεκάδα, δίχως τους τραυματίες Κέιν, Σο και Σισοκό
«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, είμαι τόσο υπερήφανος για τους παίκτες και αυτό που με ανησυχεί είναι αυτή η κατάσταση για το υπόλοιπο της σεζόν. Αλλά μιλώντας για το επόμενο παιχνίδι κατά της Λειψίας, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα πάμε εκεί για να πολεμήσουμε στα όριά μας».
Σχετικά με την αντίδραση του Ντέλε Άλι, όταν έγινε αλλαγή, ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Νομίζω ότι ήταν θυμωμένος με την εμφάνισή του, όχι μαζί μου, νομίζω ότι καταλαβαίνει γιατί τον απομάκρυνα και ότι η ομάδα βελτιώθηκε».
Ο Μουρίνιο έγινε μόνο ο τέταρτος προπονητής που έφτασε τα 150 παιχνίδια στο Champions League.

  • Νάγκελσμαν: «Κάναμε περίπλοκη την ρεβάνς…»

Ο Ζουλιάν Νάγκελσμαν δήλωσε ότι η αποτυχία της ομάδας του να μετατρέψει σε γκολ, περισσότερες από μία από τις 16 προσπάθειες (σε σύγκριση με τις 11 της Τότεναμ) έκανε τον επαναληπτικό στις 10 Μαρτίου «περίπλοκο», ενώ τόνισε ότι θα σεβαστεί πλήρως την τεράστια εμπειρία που έχει ο Μουρίνιο σε τέτοιες καταστάσεις.
Ο 32χρονος προπονητής, που αποκαλείται «μικρός Μουρίνιο», είπε ότι η νεανική και δυναμική ομάδα του, θα προσπαθήσει να προσφέρει περισσότερα με το ίδιο ποδόσφαιρο υψηλής έντασης.

«Στην ρεβάνς, θα το κάνουμε, σας υπόσχομαι, με τον ίδιο τρόπο», είπε μετά τη νίκη στο Λονδίνο στην πρώτη αναμέτρηση με την Τότεναμ στους «16» του UCL.
«Προσπαθούμε πάντα να επιτεθούμε πολύ γρήγορα στους αντιπάλους μας και να κερδίσουμε την μπάλα ψηλά στο μισό του γηπέδου. Σήμερα (σ.σ: χθες), στο δεύτερο μισό, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε λίγο περισσότερο στις αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, δημιουργήσαμε τρεις ή τέσσερις ευκαιρίες μετά από δύο λεπτά, μετά από το γκολ δεν ήταν τόσο εύκολο να βρούμε χώρους και να δημιουργούμε ευκαιρίες, ήταν καλό παιχνίδι, είχαμε καλό έλεγχο, καλή κατοχή μπάλας».

  • Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League:
  • Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-1
    Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-0
    Αταλάντα (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία) 4-1
    Τότεναμ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 0-1
    Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 25/02
    Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 25/02
    Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)26/02
    Λιόν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 26/02

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuter μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπέργκαμο, Μιλάνο,Ιταλία/ Λονδίνο, Βρετανία / Νιόν, Ελβετία

Επιστροφή στους τίτλους απόψε για τον Παναθηναϊκό που σήκωσε το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: