Το Σαρλ Ντε Γκολ νότια της Κρήτης: “Αερομαχίες” Ελληνικών F-16 και Γαλλικών Rafale

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ. Photo via Twitter, @florence_parly




Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

Εδώ και λίγες ώρες έγινε το πρώτο αναγνωριστικό τετ α τετ στον αέρα ανάμεσα σε Ελληνικά και Γαλλικά μαχητικά νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούνται και αερομαχίες και cross check αν θα «τρυπηθεί» η άμυνα του Σαρλ ντε Γκολ που βρίσκεται στην Κρήτη.

340 μοίρα Αλεπού, 343 μοίρα Αστέρι αλλά και οι Αχαϊκές “Τίγρεις” της 335 Μοίρας από τον Άραξο, βρίσκονται στον ουρανό, νοτίως της Κρήτης για να συναντήσουν τους Γάλλους της Αεροπορίας ναυτικού, τη στιγμή που η φρεγάτα “Ψαρά” είναι στην ομάδα ασφαλείας του αεροπλανοφόρου.

F-16 Block 52 plus από την Σούδα και F-16 M από τον Άραξο, δίπλα δίπλα με τα Rafale του Σαρλ ντε Γκολ, στέλνουν το μήνυμα της ισχυρής συμμαχίας των δύο ευρωπαϊκών κρατών, κατά οποιουδήποτε προσπαθεί να ταράξει τα νερά και τον αέρα της Μεσογείου.

Η σελίδα μας έχει αναφερθεί εκτενώς στη σημασία της κοινής άσκησης ανάμεσα στις δύο αεροπορίες. Ωστόσο έχει ξεχωριστή αξία το γεγονός πως το αεροπλανοφόρο βρίσκεται νότια της Κρήτης και ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διμερή αεροπορική άσκηση, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες.

Τόσο οι πιλότοι από την Σούδα, όσο και από τον Άραξο, έχουν πετάξει ξανά δίπλα στο φτερό των γαλλικών Rafale.

Όμως για τους Γάλλους, έχει ξεχωριστή αξία η πτήση στο FIR Αθηνών, διότι οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, έχουν πολλούς περιορισμούς σε ύψη, εύρος κτλ, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους, ενώ στον ουρανό που ελέγχει η ΥΠΑ, όλα είναι διαφορετικά και με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των μαχητικών Ελλάδας και Γαλλίας, στη συνεκπαίδευση παίρνουν μέρος και ιπτάμενα ραντάρ Ε-2 που απονηώθηκαν από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο.

Βολές τορπίλης από τα 214 στο Αιγαίο: Μόνιμη θέση στη Σούδα για τα υποβρύχια [photos, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: