Το Υπουργείο Παιδείας εξηγεί το… ανεξήγητο πάγωμα της αξιολόγησης εκπαιδευτικών

File Photo: Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Εξηγήσεις για την ξαφνική αλλαγή πλάνων ως προς την προτεραιότητα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση διαβεβαιώνει ότι το σχέδιο της αξιολόγησης βαδίζει με βάση το αρχικό πλάνο και τις προγραμματικές εξαγγελίες, και σημειώνει ότι το πρώτο στάδιο είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, και το δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών.

«Υλοποίηση σε δυο φάσεις, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά. Στόχος ήταν -και παραμένει- η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο κάνει λόγο για «συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση», με «σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».

«Αυτό ακριβώς είχαμε εξαγγείλει το Νοέμβριο 2018 στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, γι’ αυτό ακριβώς δεσμευτήκαμε και τον Ιούλιο 2019 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κι αυτό κάνουμε και σήμερα. Η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν ευνοεί κανέναν», καταλήγει το υπουργείο.

Νωρίτερα, με ανάρτηση στο twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφερθεί στις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αξιολόγηση.

«Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», ήταν η ανάρτηση της υπουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η πολιτική μοναξιά του Τσίπρα στην Ευρώπη το 2015: Η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο, λέει ο Περιέ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal