Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν η εκκλησία που ανέδειξε το οικολογικό πρόβλημα λέει ο Βαρθολομαίος

File Photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι και θα παραμείνει η πρώτη Εκκλησία, η οποία ανέδειξε την πνευματικήν και ηθικήν διάσταση του οικολογικού προβλήματος και το οικολογικό της χριστιανικής πίστης». Αυτό δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στο Φανάρι, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Νίκο Χιωτάκη.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ιδιαίτερη φροντίδα και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται και στο σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης του ΕΟΑΝ.

Επίσης, συζητήθηκαν η αναγκαιότητα του περιορισμού των πλαστικών υλικών και σκευών στη καθημερινότητα των πολιτών για τον περιορισμό της ρύπανσης των θαλασσών, η διάδοση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης σε κάθε δραστηριότητα, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση Συμποσίου για το Περιβάλλον τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Χιωτάκης επεσήμανε ότι στους στρατηγικούς στόχους του ΕΟΑΝ είναι η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των ενδιαφερομένων μερών για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, η μείωση δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης. Όπως τόνισε, «έχει ιδιαίτερη σημασία η συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ χάρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μία αναμνηστική τσάντα πολλαπλών χρήσεων, η οποία αντικατέστησε την πλαστική μιας χρήσεως για τις αγορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αμείωτες οι ροές στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 148 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: