Το «Charles De Gaulle» και 4 γαλλικές φρεγάτες πρεσάρουν το «Γιαβούζ»: Οι Γάλλοι ξανά στο οικόπεδο 8

FILE PHOTO: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Φωτογραφία via French Navy




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Σχεδόν περικυκλωμένο από το γαλλικό ναυτικό βρέθηκε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο παραμένει εδώ και ημέρες στην κυπριακή ΑΟΖ και επιχειρεί παράνομες έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στο θαλασσοτεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και τέσσερα συνοδευτικά πλοία. Οι γαλλικές φρεγάτες, που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο,  είναι οι Chevalier Paul, Bretagne, Auvergne, και Surcouf.

Τα γαλλικά σκάφη βρίσκονταν αργά χθες πολύ κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο από την 18η  Ιανουαρίου, είχε σταλεί από την Τουρκία στο τεμάχιο 8, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλογαλλική κοινοπραξία ENI και Total.

Όπως πληροφορούμαστε, το «Γιαβούζ» συνοδεύεται από μια τουρκική φρεγάτα, πέραν από τα συνοδευτικά σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου.

  • Η κίνηση αυτή του γαλλικού αεροπλανοφόρου το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε περάσει από το θαλασσοτεμάχιο 8 και προ εξαημέρου, θεωρείται μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία προκλητικά και παράνομα κάνει γεώτρηση σε αδειοδοτημένο θαλασσοτεμάχιο.

Είναι σαφές πως για τους Γάλλους δεν τίθεται θέμα να κάνουν πίσω ενώ στην περιοχή υπάρχει συνωστισμός πολεμικών σκαφών. Σε φωτογραφίες που είχαμε την ευκαιρία να δούμε, έδειχναν επίσης την παρουσία μίας γερμανικής και μίας ιταλικής φρεγάτας. Επίσης προς την πλευρά της Συρίας είδαμε τουλάχιστον οκτώ ρωσικά πλοία.

Σημειώνεται συναφώς ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού στις 21η Φεβρουαρίου και θα παραμείνει εκεί μια εβδομάδα.

Οι Τούρκοι ανέβασαν το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Εννέα υπερπτήσεις F-16, ακολούθησαν αερομαχίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: