Τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 κατέθεσε ο Βαρουφάκης στη Βουλή

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο βήμα της Βουλής και πριν καταθέσει στα πρακτικά τον φάκελλο με τις ηχογραφήσεις των Eurogroup. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
“Βόμβα” Βαρουφάκη σήμερα στη Βουλή, καθώς ο επικεφαλής του ΜεΡα25, κατέθεσε στα πρακτικά τις ηχογραφήσεις που είχε πραγματοποιήσει στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Eurogroup στις Βρυξέλλες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν είχε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ.Βαρουφάκης  δήλωσε πως καταθέτει τις ηχογραφήσεις και εναπόκειται πλέον στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα να τις αξιοποιήσει αρμοδίως.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε παραδεχθεί ότι είχε ηχογραφήσει όλες τις κρίσιμες  συνεδριάσεις, προκαλώντας εξ αρχής οξύτατες αντιδράσεις στην Αθήνα και -κυρίως- στις Βρυξέλλες. Σήμερα,  επιδεικνύοντας έναν λευκό φάκελο, ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα ότι του τον παραδίδει.

Επίσης ανέφερε ότι ο Άρειος Πάγος έκρινε ως “απολύτως νόμιμη” την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup στη διάρκεια του κρίσιμου πρώτου εξαμήνου του 2015 καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Επιστρέφεται ως “απαράδεκτο” δήλωσε ο Τασούλας 

«Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και επέστρεψε ως απαράδεκτη, στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, τον φάκελλό του με τις κρυφές ηχογραφήσεις στα Eurogroup, του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Όπως ειδικότερα είπε ο πρόεδρος της Βουλής:

“Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

 

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

 

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κλείνετε το μάτι σε παράνομα βολέματα λέει ο Μητσοτάκης: Η Θάτσερ ζει στις καρδιές σας απαντά ο Τσίπρας (Live)

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal