Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής της πόλης της Καλαμάτας. Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νικήτας Κώτσιαρης




«Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Καλαμάτα.

Παρέστη στον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το arxon.gr, απευθύνθηκε προς τον μητροπολίτη Φιλαδελφείας Μελίτωνα και δήλωσε πως «Ό,τι έπραξα κι ό,τι θα πράξω στο μέλλον, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες, είναι οφειλόμενο χρέος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τη βούλησή μας, οι Ορθόδοξοι Έλληνες και η Ελλαδική Εκκλησία, να υπερασπιστούμε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, έναντι όλων των Ορθοδόξων θα πρέπει να την κάνουμε πράξη συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφορικά με την Εκκλησία της Ελλάδος, τόνισε ότι «αποτελεί βοηθό εκπληρώσεως της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τη Γαλλία για τον επαναπατρισμό του Έλληνα από την Ουχάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: