Την επανέναρξη του διαλόγου για εκεχειρία στη Λιβύη ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

File photo: Μια από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter από κατοίκους της Τρίπολης ή αυτόπτες και δείχνει πυκνό καπνό από την περιοχή του λιμανιού. Ο βομβαρδισμός του λιμανιού σήμανε την αποχώρηση της αντιπροσωπείας της Τρίπολης από τη Γενεύη@Archer83Able




Ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει σήμερα έναν νέο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές της Λιβύης, οι οποίες συγκρούονται για τον έλεγχο της πρωτεύουσας της χώρας, της Τρίπολης, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Την Τρίτη η  κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης αποσύρθηκε από τις συνομιλίες έπειτα από βομβαρδισμό από τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του λιμανιού της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χάφταρ δήλωσε σήμερα ότι θα αντιταχθεί στρατιωτικά “στους Τούρκους εισβολείς” –η Άγκυρα υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης–, αν οι ενδολιβυκές συνομιλίες για την εγκαθίδρυση διαρκούς εκεχειρίας αποτύχουν.

“Αν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη δεν καταλήξουν στην ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, δεν γυρίσουν πίσω οι μισθοφόροι εκεί από όπου προέρχονται, οι ένοπλες δυνάμεις (του Χάφταρ) θα εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον (…) της άμυνας απέναντι στους τουρκο-οθωμανούς εισβολείς”, δήλωσε ο στρατάρχης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP-Sputnik μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Αν η Τουρκία αποσυρθεί απ’ τη Λιβύη, τότε συζητάμε για εκεχειρία, δηλώνει ο Χάφταρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: