Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν για Συρία, Λιβύη και Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου

File Photo: Τραμπ και Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ. EPA/PETER NICHOLLS / POOL




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε προς το παρόν αυτή τη συνομιλία.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι συγκρούσεις στη Λιβύη και στη Συρία καθώς και το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος και γνωστοποίησε την επικοινωνία κατά τη διάρκεια πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την κλιμάκωση της βίας στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας, όπου σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες, είναι απαράδεκτες».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Ερντογάν και Τραμπ υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν στην επανάληψη του διαλόγου, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον και την επίτευξη του στόχου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διμερές εμπόριο, αναφέρει η τουρκική προεδρία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ- ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Τσαβούσογλου προς Λαβρόφ: Διαφωνούμε στη Συρία, αλλά να μην τα χαλάσουμε για τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: