Τυφλή 22χρονη Αιγύπτια κατέκτησε τίτλο ελληνομάθειας στο Κάιρο και κέρδισε το θαυμασμό όλων

File Photo: Μία ιστορία μοναδική, αλλά και τελείως επίκαιρη λόγω των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που ξεκινά από την τεράστια αγάπη που της εμφύσησε το ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, από όπου η Άντι Ελ Άραμπι γνώρισε δια της ακοής και μόνον κάθε τι το ελληνικό! ΚΥΠΕ




Η 22χρονη Αιγύπτια από το Κάιρο, Άντι Ελ Άραμπι συγκλονίζει με την αγάπη της για την ελληνική γλώσσα που γνώρισε μόνον μέσα από τα μάτια της ψυχής της, καθώς η ίδια δεν βλέπει πια.

Στη μικρόσωμη αυτή υπέροχη κοπέλα, που κατέκτησε τον τίτλο Γ2 της ελληνομάθειας, παραλαμβάνοντας το πτυχίο της από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, υποκλίθηκαν όλοι με πρώτο τον Έλληνα Πρέσβη, Νίκο Γαριλίδη, που της απένειμε το πτυχίο, κατά τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και στιχουργός Χρίστος Παπαδόπουλος προκαλούσε την εντύπωση όλων όσοι έβλεπαν το βιβλίο με τη γραφή «Μπράιγ», που έμαθε ελληνικά η 22χρονη Άντι.

Μία ιστορία μοναδική, αλλά και τελείως επίκαιρη λόγω των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που ξεκινά από την τεράστια αγάπη που της εμφύσησε το ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, από όπου η Άντι Ελ Άραμπι γνώρισε δια της ακοής και μόνον κάθε τι το ελληνικό!

Τα χρόνια περάσανε… Η Άντι πέρασε στο Τμήμα Ελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου και τώρα, οι κόποι της, τής απέφεραν και το πτυχίο Γ2 της ελληνομάθειας.

Και στην Αιγυπτία Άντι Ελ Άραμπι αλλά και όλους τους σπουδαστές και καθηγητές της ελληνικής γλώσσας, αφιερώθηκε η εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η εκδήλωση μετά και την κοπή της πίτας για το 2020, που προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των σπουδαστών ως έθιμο, ολοκληρώθηκε με τη συγκινητική ερμηνεία της σοπράνο Αναστασίας Ζανή, με το «Τζιβαέρι».

Την όλη εκδήλωση κάλυψαν και Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι γραπτών και τηλεοπτικών ΜΜΕ, που πήραν δηλώσεις από την Αιγυπτία Άντι Ελ Άραμπι.

Και η 22χρονη Άντι Ελ Άραμπι, με πτυχίο πλέον γνώστρια ελληνικής γλώσσας, δεν μπόρεσε να δει εκείνους που την θαύμαζαν. Όμως, το φως της, το ελληνικό φως έλαμψε μέσα στην αίθουσα, την ώρα που όλοι την χειροκροτούσαν.

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Ρεκόρ εγγραφών Αιγυπτίων για μαθήματα Ελληνικών στο Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: