Τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου για τη διαχείριση του προσφυγικού, ζήτησε ο Μηταράκης

File Photo: Μετάναστες αιτούντες άσυλο, πραγματοποιούν πορεία στη Μυτιλήνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής/  μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση που είχε το μεσημέρι με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, όπου μπορούν οι δήμοι να βοηθήσουν, να παίξουν ρόλο, να διαχειριστούν κονδύλια και αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος με άξονες, μεταξύ άλλων, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επίσπευση διαδικασίας ασύλου και τις επιστροφές.

Ο υπουργός τόνισε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα ΠΕΔ Ηπείρου για τη σημερινή συνάντηση, καθώς θεωρεί ότι είναι πολύ ουσιαστικό το ζήτημα του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνεργασία και η συναπόφαση.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε περιοχή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας  Μ. Τζώρα
Ιωάννινα, Ελλάδα

Στα όρια τα νησιά: Δεν θέλουμε νέες δομές, λέει ο Μουτζούρης-ΜΚΟ συνέβαλαν στα επεισόδια, λέει ο Μηταράκης

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal