Βρέθηκε το όπλο της απόπειρας δολοφονίας στην Αγία Νάπα: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Συνολικά ο δράστης έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς στην τζαμαρία του καφεστιατορίου. ΚΥΠΕ – Φ. ΖΑΝΝΕΤΤΟY




Εντοπίστηκε το πρωί από την Αστυνομία το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από κουκουλοφόρο για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 08.30 σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο κουκουλοφόρος άνδρας για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα.

Το όπλο εντοπίστηκε στο χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα και τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που διερευνούν την υπόθεση με τη συνεργασία και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, ακολουθούν την διαδρομή που φαίνεται να ακολούθησε ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που πήρε η Αστυνομία από την περιοχή, ο άγνωστος δράστης που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και φένεται να είχε γάντια στα χέρια, φαίνεται να πηγαίνει πεζός από την οδό Κρύου Νερού, κρατώντας το όπλο έξω από το καφεστιατόριο και από το δρόμο αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο δράστης ακολούθησε την ίδια διαδρομή διαφυγής δηλαδή από την οδό Κρυού Νερού, ενώ από τους πυροβολισμούς έσπασαν δύο γυάλινες προθήκες του καφεστιατορίου.

Συνολικά ο δράστης έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς στην τζαμαρία του καφεστιατορίου ωστόσο ο στόχος της επίθεσης που φαίνεται να είναι σύμφωνα με την Αστυνομία γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για διάφορες υποθέσεις, είχε φύγει από το χώρο λίγη ώρα προηγουμένως.

Οι ανακριτές της υπόθεσης περισυνέλλεξαν τους κάλυκες των σφαιρών, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε νυχτερινά κέντρα αναψυχής στην Αγία Νάπα, ενώ βίντεο που δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος αποκαλύπτει καρέ – καρέ τη στιγμή της επίθεσης.

Ακόμα διεξάγονται έρευνες σε ανοικτούς χώρους της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ίχνη του δράστη, ενώ η οδός Κρυού Νερού που είχε αποκλειστεί από τις δύο τα ξημερώματα όταν διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, δόθηκε στην  κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαφορετικό  τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι εκτός κινδύνου ενώ της 26χρονης είναι μεν σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Στη σκηνή έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή μεταξύ άλλων μέλη της  ΑΔΕ και του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέτου, 
Λάρνακα, Κύπρος

Εντυπωσιακά τα νέα ταχύπλοα «ανορθόδοξου πολέμου» του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: