Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας με οποιοδήποτε τρόπο είπε ο Πλακιωτάκης

File photo – Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στη Λέσβο. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Βρισκόμαστε εδώ στη Μυτιλήνη μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για να τονίσουμε «την απόφαση αλλά και την αποφασιστικότητά να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας» διακήρυξε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στο νησί συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης, με θέμα την προοπτική αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε ότι «ενισχύονται με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό οι λιμενικές υπηρεσίες του λιμενικού σώματος, κάτι το οποίο θα αυξήσει και θα αναβαθμίσει και την επιχειρησιακή του λειτουργία, αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητά του στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικής σημασίας ζήτημα. Αυτή την ώρα απαιτείται ομοψυχία από όλους μας. Θα πρέπει όλοι – ο καθένας από την πλευρά του, να συνδράμει στην αντιμετώπισή του, πέρα από προσωπικές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες».

Σε ερώτημα σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «η Ευρώπη οφείλει τώρα να συνδράμει, όχι μόνο με χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με προσωπικό και με μέσα. Η Ευρώπη οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την πατρίδα μας, να στηρίξει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που ταυτοχρόνως είναι και ευρωπαϊκά».

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, αφού σημείωσε ότι έχει ζητήσει επιπλέον συνδρομή από την Frontex, κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας – και αυτό κάνουμε, και με αυξημένο προσωπικό, και με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα, αλλά και με αυξημένες περιπολίες.

Η εντολή είναι σαφής: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο».

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης μετέβη στο Μόλυβο και συναντήθηκε με στελέχη του εκεί σταθμού του Λιμενικού Σώματος.

Αύριο Σαββάτο θα αναχωρήσει για τη Χίο και τη Σάμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνολικά 151 μετανάστες και πρόσφυγες σε Λέσβο και Σάμο από το πρωί της Παρασκευής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: