Θα εκδικηθούμε με αντίποινα τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία λέει ο Καλίν

File Photo: Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία θα συνεχίσει να προβαίνει σε αντίποινα στις επιθέσεις των δυνάμεων της Δαμασκού, διεμηνύει η Άγκυρα.

O εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καταδίκασε την επίθεση δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Με tweet του, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι «υπήρξαν άμεσα αντίποινα σε αυτή την ειδεχθή επίθεση και στόχοι του καθεστώτος επλήγησαν».

Πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού σε μια επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προβαίνει σε αντίποινα ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει έως ότου η Δαμασκός υποχωρήσει από την γραμμή που έχει παραβιάσει στην Ιντλίμπ», τόνισε ο Τσελίκ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, αναφερόμενος στην ζώνη αποκλιμάκωσης που έχει συμφωνηθεί στην επαρχία.

Να εκπληρώσει τα καθήκοντά της η Μόσχα

Τούρκοι αξιωματούχοι διεμήνυσαν σε μέλη μιας ρωσικής αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα πως οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων εναντίον τουρκικών φυλακίων στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν άμεσα, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις δεν θα παραμείνουν αναπάντητες, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ειπώθηκε στους Ρώσους ότι οι επιθέσεις σε τουρκικές δυνάμεις είναι απαράδεκτες και πως η Μόσχα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της όπως ορίζονται στη συμφωνία που υπέγραψαν Άγκυρα και Μόσχα το 2018 για τη ζώνη αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Με πληροφορίες από Anadolu-Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

 

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα με ρωσική στήριξη στη βορειοδυτική Συρία: Στους 25 οι νεκροί άμαχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: