Τέσσερα παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Γερμανία “χτύπησε” ο κορωναϊός – το παγκόσμιο ντόμινο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου στην επίσημη κατοικία στο Τόκιο. EPA, KIMIMASA MAYAMA




Τέσσερα παιδιά ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο Χάινσμπεργκ της δυτικής Γερμανίας έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του δήμου.

Η κατάσταση της υγείας των παιδιών, η ηλικία των οποίων δεν προσδιορίστηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Όλα τους εμφανίζουν «συμπτώματα κρυολογήματος», είπε η εκπρόσωπος.

Στο βρεφονηπιακό σταθμό εργάζεται μία γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Εκείνος ήταν το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σ’ αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας.

Στο Χάινσμπεργκ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έχουν καταγραφεί σχεδόν 60 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί στην κυριότερη εστία του νέου κοροναϊού στη Γερμανία. Οι αρχές έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, τις διοικητικές υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς μέχρι την Δευτέρα, ενώ ζητήθηκε σε περίπου 1.000 ανθρώπους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί άλλο ένα κρούσμα στη Γερμανία, στη Βόννη.

Ο Οδηγός Μισελέν ακύρωσε την τελετή απονομής αστεριών σε εστιατόρια της Γερμανίας, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη στο Αμβούργο.

  • Τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Βρετανία, συνολικά 23 άνθρωποι έχουν προσβληθεί

    Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 23, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων σήμερα.
    Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα (11.00 ώρα Ελλάδας) είχαν εξεταστεί συνολικά 10.483 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.
    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην Παρασκευή ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού συνιστά πλέον την κορυφαία προτεραιότητά της κυβέρνησής του. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι απεβίωσε ένας Βρετανός που είχε προσβληθεί από την ασθένεια όταν βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στην Ιαπωνία.

 

  • Η Γαλλία απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «προσωρινή απαγόρευση» που θα ισχύσει σε όλη τη Γαλλία.

Σήμερα αναφέρθηκαν επίσης άλλα 16 κρούσματα του Covid-19 στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στους 73.
Για προληπτικούς λόγους ακυρώθηκε και η τελευταία ημέρα της Γεωργικής Έκθεσης που επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή ενώ ματαιώθηκε και η διεξαγωγή, επίσης αύριο, του ημιμαραθωνίου του Παρισιού.

  • Το Κάιρο βρίσκεται σε επαφή με Γαλλία και Καναδά για τρεις περιπτώσεις κοροναϊού

Σε επαφή με τη Γαλλία και τον Καναδά βρίσκεται η Αίγυπτος για τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που αποδείχτηκαν θετικοί στον κοροναϊό, μετά την επιστροφή τους από την Αίγυπτο.

Τις πληροφορίες αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα «Egypt Today».

Για την Καναδά, αναφέρεται ότι ένας άνδρας προερχόμενος από την Αίγυπτο, αποδείχτηκε θετικός στον κοροναϊό στο Τορόντο του Οντάριο, σύμφωνα με δηλώσεις Καναδού αξιωματούχου.

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε χθες ότι από ένα γκρουπ έξι ατόμων που βρισκόντουσαν για διακοπές στην Αίγυπτο, δύο από αυτούς διαγνώστηκαν με κοροναϊό.Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Egypt Independent».

Πάντως, ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Μουστάφα Μαντμπούλι δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην Αίγυπτο.
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι και ο αλλοδαπός που είχε προηγουμένως διαγνωστεί με κοροναϊό στην Αίγυπτο, θεραπεύτηκε τελείως.

Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στο Κατάρ

Το υπουργείο Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη χώρα, όπως μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Qatar News Agency.

Ο ασθενής είναι ένας 36χρονος ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Κατάρ από το Ιράν. Η κατάστασή της υγείας του είναι σταθερή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος και στο Κατάρ, η Σαουδική Αραβία είναι πλέον η μοναδική χώρα του Κόλπου που δεν έχει αναφέρει κανένα μέχρι σήμερα. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς στις άλλες χώρες είναι άνθρωποι που είχαν επισκεφθεί το Ιράν ή ήρθαν σε επαφή με άλλους που επέστρεψαν από το Ιράν.

  • Κάλεσμα του Ιάπωνα πρωθυπουργού στους πολίτες για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συνεργαστούν τις επόμενες εβδομάδες στη «σκληρή μάχη» για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
«Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη μόνο με τις προσπάθειες της κυβέρνησης», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πριν από δύο ημέρες, ο Άμπε αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε εκπαιδευτικούς, γονείς και τους εργοδότες των τελευταίων, προκαλώντας έντονες επικρίσεις.

«Αποφάσισα ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες για να αποτρέψουμε την εξάπλωση» του ιού, πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό.

  • Ο πρωθυπουργός τόνισε η Ιαπωνία θα προχωρήσει στα σχέδιά της για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι αλλά και την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, την άνοιξη. Πρόσθεσε όμως ότι δεν θα διστάσει να επεκτείνει τα μέτρα, αν χρειαστεί.

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 940 κρούσματα του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων και των 705 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είχε τεθεί σε καραντίνα κοντά στο Τόκιο αυτόν τον μήνα. Έντεκα άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι έξι εκ των οποίων επέβαιναν στο πλοίο.

Ο Άμπε παραδέχτηκε ότι ο γονείς θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες λόγω του κλεισίματος των σχολείων και είπε ότι η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους που θα αναγκαστούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν και οικονομικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες από την επιδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP-Reuters-Anadolu μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ./ Ν. Κάτσικας
Βερολίνο, Γερμανία / Λονδίνο, Βρετανία / Παρίσι, Γαλλία / Κάιρο, Αίγυπτος / Ντόχα, Κατάρ / Τόκιο, Ιαπωνία

Μέτρο και σύνεση συνιστά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ: Ξεπερνούν τα 50 τα κρούσματα στη Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: