Τέλος η πρόωρη αποφυλάκιση εγκληματιών για τρομοκρατία στη Βρετανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το έκτακτο νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση εγκληματιών για τρομοκρατία. EPA, UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT




Έκτακτο νομοσχέδιο προώθησε η βρετανική κυβέρνηση μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων. Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.

Κατά την έναρξη της συζήτησής του στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, δεχόμενος ερωτήσεις για το εάν ο νέος νόμος μπορεί να αμφισβητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – που απαγορεύει την επιβολή βαρύτερων ποινών από αυτές που ίσχυαν όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα – απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Δεν περιμένω δικαστικό αγώνα σε εγχώρια δικαστήρια ή στο Στρασβούργο…είναι σταθερή η άποψή μου ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν δεσμεύεται από τις προβλέψεις του άρθρου 7 της ευρωπαϊκής σύμβασης, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο που η ποινή επιβάλλεται, όχι με μία αλλαγή στη φύση της ποινής καθαυτής» είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ειρήνης Ρακιτζή
Λονδίνο, Βρετανία

 

Ψήφισμα για τη Λιβύη ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας: Καλεί σε «διαρκή κατάπαυση του πυρός»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: