Τα συλλυπητήρια του Τραμπ στον Ερντογάν: Καταδίκασε την επίθεση της Συρίας εναντίον των Τούρκων στρατιωτών

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. EPA, SHAWN THEW




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών και καταδίκασε την επίθεση της Συρίας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που έγινε μια μέρα μετά το θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος, Τραμπ και Ερντογάν κάλεσαν τη Συρία και την Ρωσία να «σταματήσουν» τη στρατιωτική τους επίθεση στην συριακή επαρχία.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και το ιρανικό καθεστώς πρέπει να σταματήσουν την επίθεσή τους, πριν σκοτωθούν και εκτοπιστούν και άλλοι άμαχοι», τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, βασικό θέμα της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν η κατάσταση στο Ιντλίμπ, καθώς και διμερή και περιφερειακά θέματα.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να καθαρίσει την περιοχή του Ιντλίμπ από τις δυνάμεις του Άσαντ, όπως προβλέπει η συμφωνία του Σότσι.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα βήματα, προκειμένου να εμποδιστεί μία μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές:
Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν στη λήψη «άμεσων» επιπλέον μέτρων για την αποφυγή «μιας μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας» στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Παράλληλα ο Ερντογάν τόνισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου «την αποφασιστικότητά του να εκκαθαρίσει στοιχεία του καθεστώτος» στην περιοχή Ιντλίμπ, ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

Άρθρο-μήνυμα του Bloomberg: Καθώς η Τουρκία ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο Τραμπ γίνεται φίλος με την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: