Στους έντεκα οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό: 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από τον κοροναϊό. EPA, ANGELO CARCONI




Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό πέθαναν στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, μια έκβαση που αυξάνει σε 10 τον απολογισμό των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο ‘Αντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν “λανθασμένη και δυσανάλογη” αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε “να εξετάζεται κατά περίπτωση” η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

 

Για τις ΗΠΑ το ερώτημα δεν είναι “εάν” αλλά “πότε”- Προειδοποίηση για τον κορωναϊό από υγειονομικές αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: