Στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο θα δοθεί το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020»

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Με το βραβείο Klaus Hemmerle 2020 θα τιμηθεί ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Aachen της Γερμανίας.

Η τιμητική διάκριση απονέμεται ανά διετία από την Κίνηση Fokolare, σε διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες έχουν συμβάλει στην προσέγγιση και την κατανόηση κοινοτήτων με διαφορετικές πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις. Τον έπαινο του τιμωμένου (Laudatio) θα εκφωνήσει ο καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Eνότητος» (PCPCU). Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα αναφερθεί σύντομα στο θέμα «Ειρηνική συνύπαρξη σε έναν πολυθρησκευτικό κόσμο». Η τελετή θα κλείσει με πρόγραμμα κλασικής μουσικής.

Οι Fokolare είναι μια ρωμαιοκαθολική «Κίνηση πνευματικής και κοινωνικής ανανεώσεως», που αποβλέπει στην επικράτηση της ειρήνης και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών. Αριθμούν περίπου 140.000 μέλη και δραστηριοποιούνται σε 180 χώρες. Από το 2002 έχουν θεσπίσει το εν λόγω βραβείο προς τιμήν του πνευματικού «γεφυροποιού» Klaus Hemmerle (1929-1994), ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Aachen (1975-1994) και καθηγητής της Φιλοσοφίας της Θρησκείας.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους η γερμανική μετάφραση του βιβλίου του αρχιεπισκόπου Αναστασίου «Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού», που πρόσφατα εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πανεπιστημίου του Friburg, Ελβετίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εν ειρήνη πλέον στην Κλεισούρα τα οστά 20 Ελλήνων πεσόντων στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: