Στο Hall of Fame ο Τζάστιν Φάσανου: Ο 1ος και μοναδικός ανοιχτά gay ποδοσφαιριστής της Βρετανίας [video]

File photo: Ο Τζάστιν Φάσανου, όταν ήταν παίκτης της Νόριτς. Photo via Twitter@@FWPNorwichCity




Ο πρώτος και μοναδικός… ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στη Βρετανία, Τζάστιν Φασάνου, πρόκειται να εισαχθεί, μετά θάνατον, στο Hall of Fame του εθνικού ποδοσφαιρικού μουσείου στο Μάντσεστερ αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε το Sky Sports.

Ο πρώην επιθετικός της Νόριτς και της Νιούκαστλ, πέθανε το 1998 σε ηλικία 37 ετών, οκτώ χρόνια μετά την σχετική δημοσιοποίησή που έκανε στον Τύπο.

Ο Φάσανου, ο οποίος μετακινούμενος στην Νόττιγχαμ Φόρεστ το 1981, έγινε ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστή που πήρε ως πριμ ένα εκατομμύριο λίρες, θα αναγνωριστεί σε τελετή που θα γίνει αύριο.

Θα… ενωθεί με περισσότερους από 100 ποδοσφαιριστές στο Hall of Fame ποδοσφαίρου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 για να τιμήσει εκείνους που έχουν μια εξαιρετική συμβολή στο παιχνίδι.

Η ανιψιά του, Αμάλ, η οποία διευθύνει το Ίδρυμα Justin Fashanu, που αναδεικνύει θέματα ομοφοβίας και άλλων μορφών διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, θα παραλάβει το βραβείο.

«Υποθέτω ότι για τον Τζάστιν αυτό θα ήταν μια σπουδαία στιγμή και νομίζω ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή που τελικά αναγνωρίζουμε ποιος ήταν ο Τζάστιν Φάσανου, όχι μόνο ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής, αλλά και ως πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και ο πρώτο μαύρος παίκτης στην Αγγλία που εισέπραξε ένα εκατομμύριο λίρες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Κολακευτικά σχόλια για Κλοπ και Λίβερπουλ από Σιμεόνε: Θα γράψουν ιστορία με το παιχνίδι τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: