Στην Τσέλσι το πρωτάθλημα των μετεγγραφών: «Υποβιβάζονται» Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

File Photo: ΟΙ ποδοσφαιριστές της Chelsea πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του UEFA Europa League EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε το μεγαλύτερο αρνητικό υπόλοιπο (- 181 εκατ. ευρώ) μπροστά από την Άστον Βίλα (- 169 εκατ. ευρώ) και τη Μπαρτσελόνα (- 166 εκατ. ευρώ), στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης παρουσιάζει το οικονομικό ισοζύγιο στην τελευταία καλοκαιρινή και χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στο αντίθετο άκρο της κατάταξης από τους Μαδριλένους, είναι η Τσέλσι με το μεγαλύτερο θετικό υπόλοιπο (+ 205 εκατ. ευρώ), μπροστά από την Μπενφίκα (+ 167 ευρώ) και τον Άγιαξ (+ 137 εκατ. ευρώ).

Οι επτά μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2019 και του Χειμώνα 2020, είχαν συνολικό εκτιμώμενο κόστος 330 εκατ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα για την ισπανική ομάδα από την παραχώρηση επτά άλλων παικτών ήταν 149 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Τσέλσι κέρδισε 250 ευρώ από την πώληση 16 ποδοσφαιριστών, ενώ δαπάνησε μόνο 45 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την ομάδα του (Ματέο Κόβατσιτς).

Στο επίπεδο των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το καθαρό υπόλοιπο για τις μεταγραφές κυμαίνεται από – 844 εκατομμύρια ευρώ για την αγγλική Premier League στα + 106 εκατομμύρια ευρώ για τη γαλλική Ligue 1.

Αρνητικά υπόλοιπα καταγράφηκαν επίσης στην ισπανική LaLIga (- 418 εκατ. ευρώ), η ιταλική Serie A (- 407 εκατ. ευρώ) και η γερμανική Bundesliga (- 263 εκατ ευρώ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζυρίχη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: