Στη Θεσσαλονίκη τα οστά του ήρωα καταδρομέα και αθλητή του Ηρακλή, Γιώργου Κατσάνη

Υποδοχή των οστών του ήρωα Γιώργου Κατσάνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR
Σε κλίμα συγκίνησης ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τα οστά του ήρωα καταδρομέα της 33 Μοίρας καταδρομών Γιώργου Κατσάνη που σκοτώθηκε στην Κύπρο στην μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα στις 21 Ιουλίου 1974 κατά την τουρκική εισβολή.

Μετά την ταυτοποίηση τους σε εργαστήριο των ΗΠΑ, τα οστά του αδικοχαμένου καταδρομέα επαναπατρίστηκαν στην Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που προσγειώθηκε στην 113 πτέρυγα μάχης της Μίκρας και με την συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ενώ στην συνέχεια και μετά την απόδοση τιμών προωθήθηκαν για το Σιδηρόκαστρο όπου αύριο θα γίνει σε επίσημη τελετή ο ενταφιασμός τους.

Την υποδοχή των οστών του ήρωα καταδρομέα και διακεκριμένου αθλητή στίβου του Ηρακλή, μετά από 46 χρόνια ανέμεναν η χήρα του πολεμιστή και οι κόρες του καθώς και συμπολεμιστές του και παράγοντες της αθλητικής οικογένειας του Ηρακλή. Ο Γιώργος Κατσάνης, στη μνήμη του οποίου ονομάστηκε το κλειστό γήπεδο βόλεϊ του Ηρακλή στην οδό Αγίου Δημητρίου υπήρξε από τους σημαντικότερους αθλητές του τμήματος στίβου του Ηρακλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Καραμητρούσης

Παραδόθηκαν στην οικογένειά του τα οστά του Κατσάνη, του ήρωα που αιφνιδίαζε τους Τούρκους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal